Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar dal gól, no Detroit opäť prehral. Budaj vychytal víťazstvo

Hokejista Detroitu Tomáš Tatar svojím tretím gólom v tejto sezóne NHL síce v 9. min otvoril skóre nedeľňajšieho stretnutia proti Calgary, ale jeho tím napokon podľahol 2:3 a musel preglgnúť už štvrtú prehru po sebe. Počas neúspešnej série Red Wings v dvoch dueloch nestrelili ani gól.

20.11.2016 21:47 , aktualizované: 21.11.2016 07:12
debata

„Veľa ich nedávame, takže nemôžem si dovoliť inkasovať až tri. Musím chlapcov ešte viac podržať zákrokmi, tentoraz za mňa prešiel puk trikrát. Je to ťažké,“ lamentoval brankár Jimmy Howard, ktorý zneškodnil 23 pokusov Flames. Švédsky center Mikael Backlund ozdobil svoj 400. zápas v NHL víťazným gólom, na všetkých troch zásahoch hostí sa v Joe Louis Arena asistenciou podieľal obranca Dougie Hamilton.

Slovenský brankár Peter Budaj 28 úspešnými zákrokmi prispel k tretej výhre Los Angeles v sérii, tentoraz 3:2 na ľade Anaheimu. Kings hrajúci stále bez zraneného kapitána Anžeho Kopitara trikrát skórovali v druhej tretine a vo všetkých zásahoch mal prsty Jeff Carter – prvý pripravil a zvyšné dva sám dal, pokoril hranicu 600 kanadských bodov v kariére.

„Bol to dôležitý zápas. V závere to rozbalili a zdramatizovali ho, ale dva body sú dva body,“ komentoval podľa nhl.com Carter. „V prvej a druhej tretine dominovali. Prial by som si, aby sme my po celý zápas hrali tak ako v tretej. Možno by bol výsledok iný. Musíme sa však pozerať dopredu a uistiť sa, že sa to už nezopakuje,“ skonštatoval švédsky útočník Ducks Rickard Rakell.

Hokejisti Caroliny sa po nedobrom vstupe do ročníka postupne zviechajú a nedeľňajšie víťazstvo nad Winnipegom 3:1 bolo už ich štvrté v sérii. Elias Lindholm a Noah Hanifin si otvorili gólový účet v sezóne a brankár Cam Ward zneškodnil 28 streleckých pokusov hostí, medzi nimi aj dva z hokejky slovenského útočníka Marka Daňa.

„V posledných dvoch zápasoch som veľmi nestrieľal. Keď však neskórujete štrnásť či viac duelov, viera vo vlastné schopnosti klesá. Azda sa to teraz otočí,“ želá si švédsky center Lindholm, ktorý mal do nedele na konte iba štyri asistencie. Hurricanes pripravili Jets tretiu prehru po sebe, ale najproduktívnejší muž celej NHL v ich drese Mark Scheifele, autor jediného gólu hostí, hľadí vpred. „Tie zápasy už sú za nami, netreba nad nimi lamentovať, ale sústrediť sa na nasledujúci. Poučiť sa z týchto troch nevydarených a v ďalšom byť silnejší.“

Švédsky reprezentant Henrik Lundqvist sa stal prvým brankárom v klubovej histórii New Yorku Rangers so 700 odchytanými stretnutiami, jeho nedeľňajší jubilejný zápis však nebol víťazný. „Jazdci“ premárnili vedenie 1:0 aj 2:1 a Floride podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch, o čom rozhodol parádnym spôsobom fínsky útočník Panthers Aleksander Barkov, keď naoko dokonale oklamal gólmana hostí.

„Pokúšal som sa o toto zakončenie už od leta, ale nie presne takto. Mal som trochu šťastie,“ priznal Barkov. Švédsky center Rangers Mika Zibanejad v riadnom hracom čase skóroval, ale v predĺžení si nešťastným nárazom o mantinel zlomil ihlicu ľavej nohy, čo ho z hry vyradí na šesť až osem týždňov.

Sumáre:

Washington – Columbus 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Góly: 4. Nicklas Bäckström, 31. Ovečkin (Nicklas Bäckström, Niskanen) – 27. N. Foligno (Wennberg, Werenski), 41. Dubinsky (Atkinson, Saad), 60. Wennberg (N. Foligno, Gagner)

Carolina – Winnipeg 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Góly: 7. E. Lindholm (Hainsey), 43. V. Rask (Stempniak, Skinner), 59. Hanifin (Faulk, Teräväinen) – 50. Scheifele (Ehlers, Morrissey)
Marko Daňo (Winnipeg) 11:56 min, 2 strely, 4 „hity“

New York Rangers – Florida 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 14. Kreider (Stepan, M. Staal), 42. Zibanejad (Zuccarello, Vesey) – 35. Yandle (Trocheck, Barkov), 48. Ekblad (J. Kindl, Trocheck), rozhodujúci sam. nájazd Barkov

Detroit – Calgary 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Góly: 9. TATAR (Abdelkader, Marčenko), 48. Mantha (Zetterberg, Nyquist) – 24. Hathaway (Hamilton, Ferland), 43. Stajan (Hamilton, Shinkaruk), 53. M. Backlund (Frolík, Hamilton)
Tomáš Tatar (Detroit) 17:15 min, 1+0, 2 strely, –1 bod

Anaheim – Los Angeles 2:3 (0:0, 0:3, 2:0)
Góly: 44. Vermette (H. Lindholm), 49. Rakell (Silfverberg, H. Lindholm) – 23. Doughty (J. Carter), 33. J. Carter (Pearson, Toffoli), 34. J. Carter (Doughty, Martinez)
Peter Budaj (LA) odchytal celý zápas a mal 28 zákrokov (úspešnosť 93,3 %)

debata chyba
Viac na túto tému: #Columbus Blue Jackets #Washington Capitals