Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švéd Bäckström totálne zahanbil Pittsburgh. Ten prišiel aj o brankára

Sedemgólový náklad si odvážajú z Washingtonu hokejisti Pittsburghu, ktorí okrem prehry 1:7 na ľade Capitals v stredajšom zápase NHL prišli aj o brankára Matta Murrayho.

17.11.2016 08:04
Nicklas Bäckström Foto: ,
Nicklas Bäckström.
debata

Ten musel odísť z hracej plochy 24 sekúnd pred koncom prvej tretiny po tom, čo mu po trme-vrme pred jeho bránkou spadla helma a do tváre ho zasiahla hokejka ruského spoluhráča Jevgenija Malkina.

Bolo to za stavu 2:0 pre Washington. Murrayho vystriedal skúsenejší Marc-Andre Fleury, ktorý inkasoval už po 16 sekundách a celkovo päťkrát. Lídrom domácich pri suverénnom triumfe bol švédsky center Nicklas Bäckström, ktorý k dvom gólom pridal aj tri asistencie a tiež tri plusové body a 18 víťazných vhadzovaní.

Dva góly pridal aj T. J. Oshie, kapitán Alexander Ovečkin skóroval raz, rovnako ako Justin Williams a obranca Dmitrij Orlov. Súboj Washington – Pittsburgh bol konfrontáciou víťaza základnej časti so šampiónom Stanleyho pohára z uplynulej sezóny. Capitals uštedrili Penguins najhorší debakel na svojom ľade od 2. januára 1989, keď to bolo 8:0.

„Odohrali sme veľký zápas. Boli sme dostatočne rýchli, vytvárali tlak na obrancov súpera a premieňali šance. Jednoducho skvelé,“ uviedol Nicklas Bäckström na webe NHL. „Bolo to ponižujúce a zahanbujúce. Súperovi hráči nás uviedli do rozpakov,“ skonštatoval tréner Pittsburghu Mike Sullivan. „Som v poriadku, bolo to rozhodnutie trénera, že ma preventívne stiahol,“ uviedol Murray, ktorý pri vyšetreniach prešiel protokolom možného otrasu mozgu.

V druhom zápase stredajšieho programu NHL hráči Calgary zdolali súperov z Arizony 2:1 po predĺžení. Rozhodnutie padlo z hokejky českého útočníka Michaela Frolíka v 49. sekunde predĺženia.

Stredajšie sumáre NHL:

Washington – Pittsburgh 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)
Góly: 8. Oshie (Beagle), 18. Nicklas Bäckström (Oshie, Niskanen), 20. Oshie (Nicklas Bäckström, Carlson), 26. Orlov (Johansson, Nicklas Bäckström), 46. Williams (Oshie, Nicklas Bäckström), 51. Ovečkin (Burakovsky), 57. Nicklas Bäckström (Schmidt, Orpik) – 57. Kessel (Bonino, Schultz)

Calgary – Arizona 2:1 po predĺž. (0:0, 0:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 47. Tkachuk (Frolík), 61. Frolík – 40. Rieder (Martinook)

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicklas Bäckström