Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vasilevskij shutoutom zatienil Haláka, Islanders prehrali

Hokejisti New Yorku Islanders s Jaroslavom Halákom v bránke v jedinom pondelkovom zápase NHL prehrali na domácom ľade s hráčmi Tampy Bay 0:4.

15.11.2016 07:19
Jaroslav Halák, New York Islanders, Ryan Callahan Foto: ,
Jaroslav Halák inkasuje gól od Ryana Callahana.
debata

Halák zaznamenal 27 zákrokov s úspešnosťou 87,1%, v bránke hostí ho zatienil Rus Andrej Vasilevskij. Iba 22-ročný rodák z Ťumeňa zneškodnil všetkých 34 striel domácich hráčov a vychytal pre Lightning triumf 4:0. Vasilevskij dosiahol tretí shutout v kariére a prvý v tejto sezóne. Góly Tampy v Barclays Center v prvých dvoch tretinách dosiahli J. T. Brown, Ryan Callahan, Nikita Kučerov a Vladislav Namestnikov. V tretej tretine domáci prestrieľali hostí 20:4, ale zmenu skóre to už neprinieslo. Halák má z ostatných siedmich zápasov, ktoré odchytal, na konte len jedno víťazstvo (bilancia 1–3–3), Islanders vyhrali 5 zo 16 zápasov sezóny a vo Východnej konferencii sú predposlední.

„Prvé dve tretiny boli dobré, ale v tej tretej sme sa príliš stiahli a dostali nášho brankára do viacerých ťažkých pozícií. Obstál v nich výborne,“ uviedol útočník Tampy Steven Stamkos. „Nechceme byť v tejto situácii, ale musíme sa z nej dostať. A to len vytrvaním v tvrdej práci a nájdením cesty k víťazstvám,“ uviedol kapitán Islanders John Tavares.

Pondelkový zápas NHL:

New York Islanders – Tampa Bay 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
Góly: 19. J. T. Brown (Paquette, Coburn), 20. Callahan (Šustr, Hedman), 35. Kučerov (Stamkos), 38. Namestnikov (Stamkos, Kučerov)
Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal 59:56 min, 27 zákrokov z 31 striel, úspešnosť 87,1%

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders