Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Dva shutouty za tri dni, Dubnyk zmaril 65 striel

Pozoruhodné dva zápasy na ľade súperov majú za sebou hokejisti Minnesoty a najmä ich brankár Devan Dubnyk.

28.10.2016 10:58
Devan Dubnyk Foto: ,
Devan Dubnyk.
debata

V rozpätí 48 hodín hráči Wild zvíťazili v Bostone 5:0 a v Buffale 4:0 a ich skvelý gólman pochytal všetkých 65 striel, ktoré na neho smerovali. Najprv zmaril 27 pokusov hráčom Bostonu a potom pridal 38 zásahov proti Buffalu. Pripísal si dvadsiaty a dvadsiaty prvý shutout kariéry (12. v tíme Minnesoty) a druhý vo dvoch po sebe nasledujúcich stretnutiach. Rovnaký kúsok predviedol 3. februára a 7. februára 2015 proti Chicagu a Coloradu.

„Pred zápasom v Buffale som bol výnimočne motivovaný. Moja kariéra v drese Wild sa začala práve na tomto mieste,“ uviedol Devan Dubnyk na webe twincities.com. Tridsaťročný gólman si pripomenul, že pred takmer 22 mesiacmi ho vytrejdovali z Arizony do Minnesoty a jeho prvý zápas v novom drese odchytal práve v Buffale 15. januára 2015. A akože inak, skončil sa shutoutom s 18 zákrokmi, hostia vtedy zvalcovali domácich 7:0. „Spomienky sú to veľmi pekné. Škoda, že hráme v Buffale len raz počas sezóny. Takto si predstavujem úspešný záver tripu po klziskách súperov,“ doplnil Dubnyk na webe NHL. „V poslednom čase chytá sakramentsky dobre. Najmä druhá tretina s 19 zákrokmi bola v jeho réžii. Bodaj by mu to ešte chvíľu vydržalo,“ zaželal si obranca Ryan Suter, ktorý sa proti Buffalu prezentoval gólom, asistenciou a 3 pluskami. „Aktuálne nás drží práve brankár. Nesieme sa na jeho vlne úspešnosti,“ pridal pochvalu obranca Wild Matt Dumba.

Hráči Minnesoty ukončili trip s bilanciou 2 víťazstvá – 2 prehry, pričom jedna z nich na ľade New Jersey sa zrodila v predĺžení. Počas výjazdu objavili aj novú ofenzívnu hviezdičku svojho tímu. Švéd Joel Eriksson Ek má iba 19 rokov, ale v prvých štyroch zápasoch v NHL v kariére zaznamenal 2 góly a 3 asistencie. Pridal aj 3 plusky. „Z večera na večer sa zlepšuje. Čokoľvek na ľade som od neho požadoval vrátane hry v presilovke, splnil to a pridal aj čosi navyše,“ uviedol o nováčikovi v tíme spokojný tréner Wild Bruce Boudreau. Jeho zverencom patrí s 5 víťazstvami z 8 zápasov druhá priečka v tabuľke Západnej konferencie. Za hráčmi Edmontonu zaostávajú o 1 bod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Minnesota Wild #Devan Dubnyk