Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kane: Ak si niekto zaslúži päťstý gól, tak Hossa

Keď Chicago v stredu privíta na svojom ľade St. Louis v úvodný hrací deň nového ročníka NHL, slovenský útočník Marián Hossa bude mať ďalšiu príležitosť zaokrúhliť počet gólov v najprestížnejšej severoamerickej hokejovej súťaži na päťsto.

12.10.2016 11:24
Patrick Kane Foto: ,
Patrick Kane.
debata

V doterajších osemnástich sezónach ich nastrieľal 499, nateraz posledný dal 29. marca 2016.

„Poviem to takto: Snažím sa nad tým veľmi nepremýšľať, ale keď to príde, možno si jedného dňa poviem: ‚Som v spoločnosti skvelých hráčov, ktorí dosiahli tento míľnik‘. V minulom ročníku som mohol odohrať o pár zápasov viac, ale pre zdravotné problémy som to nechcel siliť. Vravel som si, že mám pred sebou ďalší rok. Nech to príde prirodzene. Dúfajme, že sa mi to podarí už v úvode sezóny a bude to za mnou,“ skonštatoval podľa nhl.com 37-ročný krídelník.

Nech už Hossa strelí svoj päťstý gól skôr či neskôr, stane sa v poradí tretím Slovákom, čo pokorí takúto métu. Prvým bol Stan Mikita (541) a druhým Peter Bondra (503), obaja ho zhodou okolností dosiahli v drese Blackhawks, ktorý si Hossa oblieka od roku 2009. „Za ten čas nastrieľal mnoho gólov, bol súčasťou troch tímov, čo získali Stanleyho pohár, dosiahol tu ďalšie veľké veci. Ak existuje nejaký hráč, čo si zaslúži pokoriť takýto míľnik, tak je to on. Skutočný profesionál, skvelý chlap, výborný priateľ. Dúfajme, že sa mu to podarí čo najskôr,“ praje Hossovi aj líder Chicaga Patrick Kane, najproduktívnejší hráč minulej sezóny NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Patrick Kane