Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlý muž Philadelphie sa predviedol už v príprave. Gudas zmešká úvod NHL

Český hokejista Radko Gudas zmešká úvod NHL kvôli disciplinárnemu trestu. Obranca Philadelphie dostal za faul na bostonského útočníka Austina Czarnika v prípravnom zápase zákaz štartu v šiestich dueloch.

11.10.2016 11:30
Radko Gudas, Marcus Foligno Foto: ,
Radko Gudas (vľavo) z Philadelphie a Marcus Foligno z Buffala.
debata

Počas svojej nútenej absencie príde Gudas o 245 000 dolárov z platu. Do zostavy Flyers sa bude môcť vrátiť o dva týždne v domácom stretnutí s Buffalom.

Gudas doplatil na zákrok v poslednom prípravnom zápase Philadelphie pred novým ročníkom NHL. V prvej tretine sobotňajšieho duelu poslal Czarnika zozadu na mantinel a dostal dvojminútový trest. Pre dvadsaťtriročného útočníka Bostonu, ktorý čaká na svoju premiéru v NHL, sa zápas po Gudasovom faule skončil. Podľa zámorských médií bude s otrasom mozgu mimo pauzovať najmenej týždeň.

Zákrok Radka Gudasa na Austina Czarnika

Gudasa kritizovali za príliš tvrdú hru v niektorých zápasoch už v minulosti, ale doteraz ho potrestali iba raz. Vlani v decembri dostal trojzápasový dištanc za úder do hlavy útočníka Mika Zibanejada z Ottawy.

Radko Gudas vlani zranil Mika Zibanejada

V príprave na nový ročník vyvolal diskusie Gudasov zákrok na útočníka Jimmyho Veseyho v stretnutí s New Yorkom Rangers, po ktorom žiadny postih neprišiel. Faul na Czarnika už bez odozvy disciplinárnej komisie, ktorá Gudasa v pondelok telefonicky vypočula, nezostal.

Faul Gudasa na Jimmyho Veseyho
debata chyba
Viac na túto tému: #Philadelphia Flyers #Radko Gudas