Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový Jurčov štart. Verí, že operácia ukončí jeho problémy

Dlhoročné starosti s chrbtom ukončil rezolútnym rozhodnutím. Tomáš Jurčo nestihne začiatok novej sezóny NHL. Jeho klub Detroit Red Wings ho v nedeľu zaradil na listinu zranených hráčov po augustovej operácii chrbta. Do novej sezóny by mal slovenský útočník naskočiť v priebehu novembra.

10.10.2016 13:30
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo sa teší z gólu.
debata

„Na jednej strane ma to mrzí, na druhej som šťastný, že to mám konečne za sebou. Verím, že už budem mať po niekoľkoročných problémoch pokoj. Je to pre mňa nový štart,“ povedal pre mlive 23-ročný krídelník.

V minulej sezóne si v 44 zápasoch pripísal šesť bodov za štyri góly a dve asistencie. Po nej sa predstavil v siedmich stretnutiach na majstrovstvách sveta v Rusku (bilancia 2+3).

„Hoci nestihnem začiatok ročníka, verím, že budem v novembri zdravý a pripravený naskočiť do zápasov. V tíme je veľká kvalita a budem sa s ňou musieť popasovať,“ ozrejmil Jurčo, ktorý by mal načať svoju štvrtú sezónu v NHL.

Detroit si ho vybral pred piatimi rokmi v drafte z 2. kola ako 35. v poradí. V najlepšej lige sveta si v 143 zápasoch pripísal 39 bodov (15+24).

Nič nenasvedčovalo tomu, že by nemal stihnúť štart nového ročníka. Po MS si krátko oddýchol a v lete začal naplno trénovať. V príprave ho však zastavil boľavý chrbát, ktorý si nakoniec vyžiadal lekársky zákrok.

„V prvej polovici prípravy to bolo dobré. Tvrdo som pracoval a cítil sa dobre. Náhle som však začal pociťovať bolesť, ktorá vystreľovala až do nohy. Vrátil som sa na Slovensko, absolvoval magnetickú rezonanciu a vypočul si názory lekárov. Tí mi ako najlepšiu alternatívu odporúčili operáciu, ktorú som podstúpil v Detroite,“ vysvetlil rodák z Košíc.

Kouč Blashill na začiatku minulého ročníka vyhlásil, že má s Jurčom dlhodobé plány do budúcnosti. Slovenskému útočníkovi sa v poslednej príliš nedarilo a pred novou mu v tíme pribudlo hneď niekoľko vážnych konkurentov – Rakúšan Thomas Vanek, Dán Frans Nielsen či Kanaďan Steve Ott. Podarí sa mu po zranení vrátiť do prvého tímu Detroitu?

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings