Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossov päťstý gól? Som pokojný, mám na to celú sezónu

Slovenského hokejistu Mariána Hossu neznepokojuje čakanie na jubilejný päťstý presný zásah v základnej časti severoamerickej NHL. Svoj 499. gól dosiahol útočník Chicaga ešte 29. marca proti Minnesote, v ďalšom zápase proti Bostonu sa však zranil a v tabuľkovej fáze ligy už neskóroval. Presadil sa až v play-off.

18.07.2016 10:32
Hossa Foto: ,
Slovenský hokejista Marián Hossa.
debata

„Ak mám pravdu povedať, teraz v lete mi to nikdy neprišlo na um. Keď ste to už spomenuli, môžem povedať, že mám na to pred sebou celú sezónu. Dúfajme, že päťstý gól príde radšej skôr než neskôr. Veľmi sa tým však netrápim,“ povedal Hossa pre Chicago Tribune, jeho slová tlmočil server nhl.com.

Odchovanec trenčianskeho hokeja nastrieľal v 64 dueloch uplynulého ročníka iba 13 gólov – pri takomto počte odohraných zápasov bolo jeho doterajšie minimum 22.

„Bol som mnohokrát veľmi blízko, aby som ich dal viac než trinásť, ale puku sa nechcelo do siete. Prevláda vo mne pocit, akoby som ich nastrieľal viac. Nechcem sa tým však príliš zaťažovať. Budem hrať svoju hru a viem, že to bude dobré,“ hľadí 37-ročný krídelník s optimizmom do ďalšej sezóny, ktorú Chicago odštartuje 12. októbra proti Torontu.

Hossa sa stane v poradí štyridsiatym štvrtým päťstogólovým hokejistom v NHL, tretím rodákom zo Slovenska po Stanovi Mikitovi (541) a Petrovi Bondrovi (503). Či skôr alebo neskôr, ukáže až čas. Jeho pozícia na krídle elitnej formácie s centrom Jonathanom Toewsom je totiž otázna.

„V zostave sa udeje zopár zmien, keďže niektorí hráči odišli a iní prišli. Je náročné predvídať moju úlohu. Som však naklonený akémukoľvek riešeniu. Trénerský štáb určite príde s nejakými nápadmi. Kdekoľvek budem hrať, budem šťastný,“ tvrdí Hossa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa