Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

San Jose vyhralo v Pittsburghu a vynútilo si šiesty zápas

Hokejisti San Jose s nožom na krku vo štvrtok úspešne odvrátili koniec sezóny NHL. V piatom zápase finále Stanleyho pohára 2016 uspeli na ľade Pittsburghu 4:2 a v sérii hranej na štyri víťazstvá znížili na 2:3.

10.06.2016 07:42
San Jose, radosť Foto: ,
Radosť hokejistov San Jose po víťazstve v piatom finále NHL na ľade Pittsburghu.
debata

V nedeľu na ľade svojho SAP Center sa pokúsia vyrovnať.

„Tento tím počas celého ročníka neskladal zbrane a nezačneme s tým ani teraz. Čaká na nás ešte dlhá cesta, namáhavá bitka, ale budeme bojovať až do úplného konca,“ podotkol brankár Martin Jones, ktorý v „existenčnom“ dueli zneškodnil 44 striel. „Celú sezónu je oporou nášho mužstva, sála z neho istota. Dnes večer predviedol veľkolepý výkon,“ pochválil ho útočník Joe Thornton.

Sharks stačilo na víťazstvo 22 striel. Už v tretej minúte viedli 2:0, keď sa presadili Brent Burns a Logan Couture, ale v úvode šiestej bolo vyrovnané. Jevgenij Malkin skóroval v presilovke a len 22 s po ňom aj Carl Hagelin. Štyri góly v čase 5:06 od úvodného buly je nový rekord finálových sérii NHL. Víťazný zásah dosiahol v 15. min Melker Karlsson, poistku do prázdnej bránky pridal v predposlednej minúte duelu kapitán Joe Pavelski.

„Vedeli sme, že to nebude jednoduché. Stoja proti sebe dva veľmi kvalitné tímy a posledný krok býva vždy najťažší. Prirodzene, štart do zápasu nebol podľa našich predstáv, ale kvitujem fakt, že sme sa rýchlo otriasli a odpovedali. Predviedli sme mnoho dobrých vecí, máme na čom stavať,“ poznamenal pre NBCSN tréner Penguins Mike Sullivan.

Útočník Sharks Logan Couture sa ako najproduktívnejší hokejista v tohtoročnom play-off zaskvel vo štvrtok gólom a dvoma asistenciami, celkovo má na konte 29 bodov (9+20). „V tejto sérii som toho zatiaľ veľa neukázal a túžim viac pomôcť tímu. Vedeli sme, čo by pre nás znamenala prehra, takže naším zámerom bolo vynútiť si ešte zápas v San Jose,“ povedal Couture.

Pittsburgh získal už trikrát v klubovej histórii Stanleyho pohár (1991, 1992, 2009), ale ešte ani raz sa mu to nepodarilo pred vlastným obecenstvom. San Jose sa usiluje o premiérový titul v NHL.

Finále Stanleyho pohára 2016 – piaty zápas – štvrtok (hrá sa na štyri víťazstvá):

Pittsburgh – San Jose 2:4 (2:3, 0:0, 0:1) – stav série 3:2
Góly: 5. Malkin (Kessel, Letang), 6. Hagelin (Bonino) – 2. Burns (M. Karlsson, Couture), 3. Couture (Braun), 15. M. Karlsson (Couture, Dillon), 59. Pavelski (J. Thornton)
Penguins: M. Murray – Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, J. Schultz, I. Cole – Hörnqvist, Crosby, Sheary – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Malkin, Kunitz – Fehr, Matt Cullen, Kühnhackl. Tréner: M. Sullivan.
Sharks: M. Jones – Burns, P. Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski, J. Thornton, Donskoi – M. Karlsson, Couture, Marleau – J. Ward, Tierney, Nieto – Wingels, Spaling, Zubrus. Tréner: P. DeBoer.
Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 18 680 divákov

Zostávajúci program finále:
nedeľa 12. júna (šiesty zápas): San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins (pondelok 2.00 h SELČ)
streda 15. júna (prípadný siedmy zápas): Pittsburgh Penguins – San Jose Sharks (štvrtok 2.00 h SELČ)

debata chyba
Viac na túto tému: #San Jose Sharks #Pittsburgh Penguins