Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč San Jose: Na pohreb je priskoro. Čaká nás ešte veľa hokeja

Hokejisti San Jose hrajú prvé finále play off NHL v klubovej histórii. Hoci už v bitke o Stanley Cup proti Pittsburghu odohrali dva zápasy, na historický zápis v podobe prvého finálového víťazstva zatiaľ čakajú márne. Sériu napriek nepriaznivému stavu 0:2 na zápasy však zďaleka nevzdávajú.

02.06.2016 15:05
debata
zväčšiť Krídelník Pittsburghu Phil Kessel (vľavo)... Foto: Reuters, Bruce Bennett
Phil Kessel, Martin Jones Krídelník Pittsburghu Phil Kessel (vľavo) prekonáva brankára San Jose Martina Jonesa.

„Stretnutie číslo jeden sa rozhodlo v posledných minútach. Druhý zápas až v predĺžení,“ pripomenul kouč San Jose Peter DeBoer. „Aj preto si myslím, že pohreb ešte odložíme. Domnievam sa, že je pred nami ešte veľa hokeja,“ dodal.

„Musíme nájsť možnosti, ako si pri hre päť na päť vytvoriť na ľade viac priestoru a viac šancí v ofenzíve, pretože súper sa nenecháva vôbec vylučovať. Takže buď si do tých príležitostí musíme nájsť cestu pri hre v piatich na oboch stranách, alebo dotlačiť Pittsburgh k faulom,“ doplnil DeBoer.

Prehra 1:2 v predĺžení v druhom zápase bola bolestivá, navyše už štvrtá v nadstavení v tohtoročnom play off. Sharks doteraz žiadne predĺženie nevyhrali. „Nerobil by som z toho ale nejakú dlhodobejšiu záležitosť. V predĺžení to môže padnúť kamkoľvek. Len to jednoducho zatiaľ nedopadlo tak, ako by sme chceli,“ podotkol obranca Marc-Édouard Vlasic.

Ale Sharks miesto rezignácie hľadajú pozitíva, na ktorých by mohli stavať do domácich odviet. „Musíme byť doma dôslední. Nevzdávame sa, presne to sme povedali v šatni – poďme doma dokázať to, čo sa im podarilo tu v Pittsburghu,“ vyhlásil Vlasic.

Mužstvo verí, že s návratom do Kalifornie a domácej haly SAP Center opäť prídu lepšie dni. Pittsburgh síce vyhral oba duely len veľmi tesne, ale vo väčšine odohraných minút bol o niečo lepším tímom na ľade. „Mali dobrý tlak a neprestávali hrať. Musíme byť tvrdší a silnejší,“ hľadal recept na úspech obranca Justin Braun.

„Dali sme gól a vyrovnali. Niečo sa nám podarilo. Myslím, že sme si potom v posledných minútach vytvorili aj nejaké ďalšie príležitosti a mali tak aj možnosť vyhrať. Bohužiaľ sa nám nepodarilo nájsť cestu, ako dostať puk do siete,“ ľutoval útočník Logan Couture.

Práve od neho sa spoločne s Joeom Pavelskim a Joeom Thorntonom očakáva výraznejší prínos ako doteraz. Zlepšenie preukázali už v tretej tretine posledného zápasu. „Rozhodne sme dokázali, že môžeme hrať dobre. Máme ešte ďalšiu úroveň a chceme ju čoskoro nájsť. Príde to v ďalšom zápase. Oni doma doviedli skvelú prácu, my teraz musíme hlavne vyhrať tretí zápas,“ vyhlásil kapitán Sharks Pavelski.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #San Jose Sharks #Pittsburgh Penguins