Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec jednej éry. Senátor Phillips sa lúči s Ottawou

Nevynikal v produktivite, ani fanúšikovia na jeho hre nenechávali oči, a predsa sa zaradil medzi najväčšie legendy v klubovej histórii hokejovej Ottawy.

27.05.2016 11:40
chris phillips, ottawa senators, NHL, Foto: ,
Chris Phillips pri oznamovaní ukončenia aktívnej kariéry.
debata

Chris Phillips si v drese Senators odkrútil rekordných 1179 zápasov v základnej časti, ďalších 114 v play-off a po absencii v sezóne 2015/2016 spôsobenej operáciou chrbta sa rozhodol nadobro skončiť s hokejom.

„Je náročné nemať na výber možnosť pokračovať v kariére, lebo váš chrbát na tom nie je dostatočne dobre. Ak však mám byť úprimný, pri spätnom pohľade je to zároveň aj to najlepšie,“ vravel počas štvrtkovej rozlúčky 38-ročný kanadský obranca, vicemajster sveta 2005 a 2009.

Rodák z Calgary bol jednotkou draftu 1996, keď po ňom siahla Ottawa. Strávil v nej celú svoju kariéru v NHL, akurát vo výlukovej sezóne 2004/2005 sa vybral na skusy do švédskeho tímu Brynäs IF. Phillips sa zaradil medzi najznámejších defenzívne ladených zadákov v hokejovej histórii, veď počas 17-ročnej kariéry nastrieľal iba 71 gólov. Až trinásť z nich však bolo víťazných.

„Hoci patril medzi najpodceňovanejších obrancov, vždy to bol šikovný hokejista. Do hry vnášal svoje prvky a zaradil sa medzi kľúčových hráčov Ottawy. Veď ešte aj vo svojej poslednej sezóne trávil na ľade v priemere 26 minút,“ pripomenul generálny manažér klubu Pierre Dorion a podotkol: „Tí, čo Chrisa poznajú, vedia, že je to skvelý človek. Takými ľuďmi ako on chcete byť obklopený. Je stelesnením lojality. Je stelesnením Ottawy Senators.“

Phillipsovým partnerom v obrannej dvojici bol svojho času aj slovenský obor Zdeno Chára. Jeho 1179 odohraných zápasov (v nich bilancia 71+217) je klubový rekord „senátorov“, o jeden-jediný tromfol bývalého švédskeho útočníka Daniela Alfredssona. „Bude mi chýbať všetko, čo hokej prinášal. Som mu vďačný, čo všetko pre mňa spravil,“ rozlúčil sa Chris Phillips, ktorý už dostal miesto v štruktúrach milovaného klubu. Informoval server nhl.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Ottawa Senators #Chris Phillips