Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vasilevského čary Tampe nepomohli, Crosby strelil ďalší víťazný gól

Ani 44 úspešných zákrokov 21-ročného ruského brankára Andreja Vasilevského nestačilo hokejistom Tampy Bay na úspech proti Pittsburghu v stredajšom treťom stretnutí finále Východnej konferencie NHL.

19.05.2016 07:15 , aktualizované: 07:27
Sidney Crosby, Andrej Vasilevskij Foto: ,
Zákrok brankára Tampy Bay Andreja Vasilevského po strele kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho.
debata

Sidney Crosby dosiahol v druhom dueli po sebe víťazný gól, po jednom zásahu pridali ďalší osvedčení strelci Phil Kessel, Carl Hagelin a Chris Kunitz a Penguins triumfovali na Floride 4:2. Z 0:1 otočili stav série hranej na štyri víťazstvá na 2:1, Lightning prvý raz v tohtoročnom play off prehrali dva zápasy po sebe. Príležitosť prerušiť minisériu neúspechov budú mať znova na vlastnom ľade v piatok.

„Odkedy som pri tíme, je to naše tretie spoločné play-off a ocitli sme sa za ten čas v rôznych situáciách. Viedli sme 2:0, prehrávali 0:2, viedli 2:1, zaostávali 1:2, takže nie je to pre nás nič nové, čo by sme nepoznali,“ upokojuje tréner Jon Cooper.

Skóre stredajšieho súboja otvoril až desať sekúnd pred koncom druhej tretiny Carl Hagelin. Na gól Phila Kessela zo 46. min znamenajúci zvýšenie na 2:0 síce už o štrnásť sekúnd odpovedal Tyler Johnson, „blesky“ však uzemnili ďalšími dvoma zásahmi v rozpätí 2:22 min postupne Sidney Crosby, ktorému po šiestich dueloch bez kanadského bodu asistoval Jevgenij Malkin, a Chris Kunitz. Ondřej Palát v závere už len zmiernil prehru svojho tímu.

„Treba uznať ich kvality. Hrajú tvrdo, vedia o sebe. My sme odohrali skvelú prvú tretinu, vo všetkom sme ich prevýšili. V druhej však prišiel útlm, čo sa nesmie stávať,“ poznamenal strelec prvého gólu Tampy Johnson a v rovnakom duchu sa vyjadril aj Hagelin, ktorý otvoril skóre zápasu. „Absolvovali sme výbornú druhú tretinu, za ktorú by sme si zaslúžili niekoľko gólov. Ale Vasilevskij chytal skvele. Vždy, keď dokážete skórovať desať sekúnd pred klaksónom, určite je to pre váš tím vzpruha.“

Play off NHL – konferenčné finále:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Tampa Bay – Pittsburgh 2:4 (0:0, 0:1, 2:3) – stav série 1:2
Góly: 46. T. Johnson (Kučerov, Palát), 59. Palát (Kučerov, Carle) – 40. Hagelin (Kessel), 46. Kessel (Bonino, Hagelin), 51. Crosby (Malkin, Schultz), 54. Kunitz

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins #play off NHL #Andrej Vasilevskij