Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pittsburgh vyrovnal sériu proti Tampe, rozhodol Crosby

Hokejisti Pittsburghu zvíťazili nad súpermi z Tampa Bay 3:2 po predlžení a vyrovnali stav série play-off finále Východnej konferencie NHL na 1:1.

17.05.2016 07:20
Sidney Crosby Foto: ,
Sidney Crosby v tejto chvíli ešte Andreja Vasilevského neprekonal.
debata

Hrdinom domácich „tučniakov“ sa stal kapitán Sidney Crosby, ktorý skóroval po 40 sekundách od začiatku predĺženia. Crosby vyťažil z prihrávky Bryana Rusta a strelou bez prípravy prekonal Andreja Vasilevského v bránke Tampy Bay. Bol to štvrtý gól Crosbyho v tohtosezónnom play-off, ale prišiel po 8-zápasovom pôste.

Mladý Rus Vasilevskij (21) nahradil v bránke Lightning ostrieľaného Bena Bishopa, ktorý sa zranil v dolnej časti tela v predchádzajúcom súboji série. Vasilevskij mal 38 zásahov, ale nestačilo to na víťazstvo. Gólman Pittsburghu Matt Murray si pripísal 19 zákrokov, Penguins zvíťazili v treťom zo štyroch predĺžení vo vyraďovacej časti sezóny 2015/2016. Tretí duel je na programe v stredu na ľade Tampy v Amalie Arene.

„Som šťastný, dnes sme si zaslúžili zvíťaziť. Či už som skóroval v ostatných siedmich zápasoch alebo nie, toto je dobrý pocit byť odmenený,“ povedal Sidney Crosby podľa webu NHL. Ku gólovej situácii povedal, že si zakričal na spoluhráča s pukom, ktorý ho zrejme nevidel nabiehať.

„Len som mu chcel dať vedieť, že som tam s ním. Nevedel som, čo sa chystá urobiť. Napokon mi to pekne posunul do priestoru, z ktorého som mohol pekne vypáliť,“ dodal Crosby.

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning 3:2 po predĺžení (2:2, 0:0, 0:0 – 1:0)
Góly: 5. Cullen (Fehr, Kühnhackl), 10. Kessel (Bonino, Hagelin), 61. Crosby (Rust, Dumoulin) – 17. Stralman (Marchessault, Hedman), 20. Drouin (J. T. Brown, Carle)

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins