Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dallas zrovnal krok so St. Louis, hrdinom Eakin

Prvý gól kanadského hokejistu Codyho Eakina v tohtoročnom play-off NHL prišiel v najpríhodnejšej chvíli - v tretej minúte predĺženia rozhodol o štvrtkovom víťazstve Dallasu na ľade St. Louis 3:2 znamenajúcom vyrovnanie série na 2:2.

06.05.2016 07:26
Dallas Stars Foto: ,
Radosť hráčov Dallasu Stars.
debata

Dvadsaťštyriročný center spracoval krížnu prihrávku od Patricka Sharpa a umiestnenou strelou zápästím z ľavého kruhu pod hornú žŕdku prekonal Briana Elliotta.

„Mal som trochu priestoru, dostal som puk a našiel som malú dierku. Bolo to však ‚škaredé‘ striedanie. Pritlačili nás, inkasoval som hit a rukavica jedného zo súperových hráčov ma trafila do nosa. Bolo tam trochu krvi,“ poznamenal Eakin na webe nhl.com.

„Spravili to dobre, krížny pas a tá strela… Nebolo tam veľa priestoru. Skôr to vyzeralo, že si puk nenájde cestu do siete,“ pridal pohľad spoza brankárskej masky Elliott.

Jeho fínsky náprotivok Kari Lehtonen prispel k triumfu 24 zákrokmi, český „objav“ vyraďovačky Radek Faksa svojím tretím gólom. Domácim napokon nebol nič platný ani premiérový presný zásah Paula Stastného v bojoch o Stanleyho pohár 2016, ktorým vyrovnal na 2:2. Piaty duel sa uskutoční v sobotu v Dallase.

Štvrtkový hokejový maratón v Nashville sa na veľkú radosť domácich skončil ich víťazstvom nad San Jose 4:3. Rozuzlenie prinieslo až tretie predĺženie a jeho hrdinom sa stal Mike Fisher, ktorý sa v 52. min pridaného času svojím druhým gólom v zápase postaral o vyrovnanie série.

Semifinále play-off NHL – štvrtok (hrá na štyri víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

St. Louis – Dallas 2:3 po predĺžení (1:0, 1:2, 0:0 – 0:1)
- stav série 2:2
Góly: 11. Tarasenko (Schwartz, Gunnarsson), 34. P. Stastny (Tarasenko, Steen) – 25. Faksa, 26. Sharp (Jamie Benn, Spezza), 63. Eakin (Sharp, Jamie Benn)

Nashville – San Jose 4:3 po predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 – 1:0)
- stav série 2:2
Góly: 1. C. Wilson (Ekholm, Ellis), 10. Fisher (Neal, Josi), 56. Neal (Ellis, C. Wilson), 112. Fisher (Ekholm, C. Wilson) – 4. Burns (Couture, Martin), 35. Donskoi (Vlasic, Martin), 47. Burns (Couture, J. Thornton)

debata chyba
Viac na túto tému: #St. Louis Blues #Dallas Stars