Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo sa cítil výborne. Mrzí ho nedeľná nemohúcnosť

Hýril aktivitou, strelil dva góly, na jeden prihrával, premenil jeden z dvoch samostatných nájazdov a dostal aj desaťminútový osobný trest.

26.04.2016 08:00
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata (1)

Marko Daňo bol v oboch prípravných súbojoch slovenských hokejistov vo Francúzsku takmer pri všetkom dôležitom. Rýchlo sa adaptoval na širšie európske klziská i štýl reprezentačného trénera Zdena Cígera a na ľade patril medzi jednoznačných lídrov.

„Bol som milo prekvapený, ako dobre sa mi hralo. Pamätám si, že vlani v Lotyšsku som sa po prílete zo zámoria aklimatizoval oveľa ťažšie a nebolo to veru nič moc. Teraz som sa cítil ozaj dobre, bol som celkom spokojný s vlastnou hrou a aj dva góly a asistencia potešia. Zdvihli mi ňsebavedomie,“ priznáva útočník Winnipegu Jets.

Slováci najprv v piatok v Megéve presvedčivo zvíťazili 4:1 – dosiahli tak prvé víťazstvo v rámci prípravy na MS – no o dva dni neskôr sa opäť trápili v koncovke a nakoniec domácim podľahli 2:3 po samostatných nájazdoch.

„Pred prvým zápasom sme takmer celý deň cestovali, preto som nečakal, že budeme mať toľko energie. No začali sme výborne a celý čas mali viac z hry. V nedeľu to bolo ešte v prvej tretine dobré… Potom akoby sme prestali hrať a mysleli si, že Francúzi sa zdolajú sami. Oni nás umne napádali, my sme zbytočne odhadzovali puk a nedokázali sme si vytvoriť tlak. K tomu sa pridalo pár diskutabilných zákrokov domácich arbitrov. No aspoň sme si precvičili dlhé oslabenia o dvoch hráčov. V tomto to bolo osožné,“ tvrdí Daňo, ktorý využil pondelňajšie voľno na menší oddych a stretnutia s mamou i otcom.

Po prvom dueli mali slovenskí hokejisti vzácnu návštevu, do kabíny ich prišla pozrieť úspešná slalomárka Veronika Velez-Zuzulová.

„Nevedel som, že nás príde povzbudiť a následne aj pozrieť. Naživo som ju videl po prvý raz. Bolo to príjemné stretnutie. V zámorí nemám toľko času sledovať slovenský šport. Keď som ešte pôsobil doma, sledoval som takmer všetko. Samozrejme, to, ako sa Veronike aj Petre Vlhovej v tejto sezóne parádne darilo, som vedel,“ poznamenal stále len 21-ročný útočník, ktorý reprezentoval Slovensko už na dvoch seniorských šampionátoch.

Po prehre v druhom zápase Cíger otvorene kritizoval svojich zverencov a hráči si aj sami medzi sebou v šatni dohovorili. „Napriek tomu verím, že prvé víťazstvo z piatka nám psychicky pomôže. Chceme sa dobre pripraviť na posledné dva prípravné zápasy s Dánskom a potešiť v nich fanúšikov i trénera. Naši diváci vedia vždy vytvoriť parádnu atmosféru,“ hovorí pondelkový meninový oslávenec.

Prvý duel odohrajú oba tímy vo štvrtok o 18.00 v Skalici, druhý o dva dni neskôr o 17.00 v Bra­tislave. Na budúci týždeň v piatok už štartujú majstrovstvá sveta. Slováci do nich vstúpia v sobotu o 11.15 súbojom s Maďarmi.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #slovenská hokejová repezentácia