Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar sa spolieha na skúsenosti, Hossa chváli súpera

Na najprestížnejšiu hokejovú klubovú trofej si brúsia zuby aj Slováci.

13.04.2016 14:00
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa dvíha nad hlavu Stanleyho pohár. Zopakuje si to aj po tohtoročnom play off?
debata

Najväčšiu šancu zo všetkých má Marián Hossa. Rodák zo Starej Ľubovne vynechal posledné duely Chicaga v základnej časti kvôli zraneniu nohy. Nestihol tak vsietiť svoj jubilejný 500. gól v základnej časti. „Nevadí, zdravie je prvoradé. Verím, že v budúcej sezóne ho strelím. Cítim sa už omnoho lepšie. Pri korčuľovaní ani záťaži nemám bolesti. Pár dní voľna, počas ktorých som si oddýchol, mi pomohlo. Som pripravený na play off,“ povedal Hossa pre klubový web.

Slovenský útočník je súčasťou najúspešnejšieho obdobia tímu z veterného mesta. Blackhawks získali Stanleyho pohár v rokoch 2010, 2013 a 2015. V ceste za obhajobou minuloročného triumfu stojí veľmi náročná prekážka – St. Louis Blues.

„Play off je nová sezóna, v ktorej sa môže udiať čokoľvek. Všetci sa na ňu tešíme. St. Louis je jeden z najlepších tímov v lige. Majú hlad po úspechu, bude to veľmi náročná séria. Hrajú dobre do tela. Ak chceme uspieť, musíme sa na to čo najlepšie pripraviť,“ chválil súpera 37-ročný krídelník.

V sezónach 2011/2012 a 2013/2014 dvíhali veľkú trofej nad hlavu hráči Los Angeles Kings. V jeho zostave bude na začiatku play off pre zranenie kolena chýbať Marián Gáborík. No aj bez neho je kalifornský tím jedným z favoritov.

Podľa bookmakerov má najväčšiu šancu na úspech Washington v kurze 4:1, najmenšiu Philadelphia a Detroit (33:1). Red Wings, v zostave s Tomášmi Tatarom a Jurčom, sa spoliehajú na starších hráčov.

„Máme v kabíne viacero lídrov, ktorí svojimi skúsenosťami dokážu strhnúť víťazstvo na našu stranu. Detroit posledné roky vždy staval na veteránoch, bola ich plná kabína. To je jej čaro a sila, na ktorú sa môžeme spoľahnúť aj v play off,“ burcuje Tatar.

Kandidátov je veľa, no trofej získa len jeden. Pripomenie si Chicago svoju minuloročnú jazdu alebo Stanley cup zdvihne nad hlavu niekto iný? Veľa napovie už prvé kolo, ktoré sa začína v noci na štvrtok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Tomáš Tatar