Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Islanders narazia na Floridu, Anaheim víťazom divízie

Poslednými dvoma stretnutiami sa v nedeľu uzavrela základná časť 99. ročníka Národnej hokejovej ligy. Až vo svojom záverečnom 82. vystúpení sa hokejisti New Yorku Islanders dozvedeli meno súpera v prvom kole play-off Východnej konferencie, v ktorom narazia na Floridu.

11.04.2016 07:10
Justin Williams, Frederik Andersen Foto: ,
Justin Williams z Washingtonu doráža puk pred brankárom Anaheimu Frederikom Andersenom.
debata

Rozhodla o tom ich domáca prehra 2:5 s Philadelphiou. „Ostrovania“ bez viacerých oddychujúcich opôr na čele s kapitánom Johnon Tavaresom pritom nezačali vôbec zle, v 10. min viedli 2:0, ale do konca stretnutia potom už neskórovali. Ak by zvíťazili, v bojoch o Stanleyho pohár by na úvod vyzvali Pittsburgh.

„Či som mal súpera, ktorého by som uprednostnil? Ani nie. Myslím si, že na tom nezáleží. Nemusíte zdolať v lige každého, ale mali by ste predviesť taký kvalitný hokej, aby ste na to mali šancu. Pred pár rokmi sme s Pittsburghom zohrali vzrušujúcu sériu, zaslúžili sme si vtedy postúpiť, takže by to bolo zaujímavé čeliť im znova. Teraz však pred nami stojí nová výzva. Čaká na nás veľmi kvalitný tím a nijaký ľahký zápas. Musíme byť pripravení,“ povedal podľa nhl.com obranca Matt Martin.

To v Anaheime ani len neuvažovali, že by na posledný duel základnej časti nenastúpili s oporami. Vyplatilo sa, Ducks zdolali najúspešnejšie mužstvo tabuľkovej fázy Washington na jeho ľade 2:0 a zabezpečili si štvrtý titul v Pacifickej divízii po sebe, tentoraz o bod pred Los Angeles. V play-off o Stanleyho pohár vyzvú Nashville.

„Ide o veľmi dobrý tím. Majú niekoľko skvelých obrancov a vpredu nejakú palebnú silu, takže sa pred nimi musíme mať na pozore. Bude to dobrá séria, už sa jej nevieme dočkať,“ tvrdí kanonier Corey Perry, v nedeľu autor víťazného gólu. Vyraďovacia časť sezóny sa prvými zápasmi začne v stredu 13. apríla.

Sumáre:

New York Islanders – Philadelphia 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Góly: 6. Kuľomin (De Haan, Pulock), 10. M. Martin (Pulock, De Haan) – 12. Gostisbehere (Voráček, B. Schenn), 20. Medvedev (Read, Cousins), 27. Raffl (Laughton, B. Schenn), 46. Laughton (Raffl), 52. Umberger (Raffl, Medvedev)

Washington – Anaheim 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 25. Perry (Garbutt), 27. Ritchie (Santorelli, Wagner)

Dvojice vo štvrťfinále play-off:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Florida Panthers – New York Islanders (v kádri Jaroslav Halák)
Tampa Bay Lightning – Detroit Red Wings (Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo)
Washington Capitals – Philadelphia Flyers
Pittsburgh Penguins – New York Rangers

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Dallas Stars – Minnesota Wild
St. Louis Blues – Chicago Blackhawks (Marián Hossa, Richard Pánik)
Anaheim Ducks – Nashville Predators
Los Angeles Kings (Marián Gáborík) – San Jose Sharks

debata chyba
Viac na túto tému: #Anaheim Ducks #New York Islanders