Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bondra čaká na Hossov päťstý gól. Nevedel, ako osláviť svoj

Nech už útočník Chicaga Marián Hossa strelí svoj päťstý gól v NHL kedykoľvek, stane sa tretím hokejistom - Slovákom, ktorý dosiahne tento míľnik v drese s indiánom na hrudi. Prvým bol Stan Mikita a druhým Peter Bondra.

01.04.2016 12:10
debata
Päťstý gól Petra Bondru v NHL

„Bude skvelé byť v ich spoločnosti,“ povedal pre Chicago Tribune Hossa, ktorý má zamiesené stať sa v poradí 43. päťstogólovým hráčom v dejinách ligy. „Pre mňa je na prvom mieste Stanleyho pohár a potom individuálne úspechy. Odohrať tisíc zápasov, nazbierať tisíc bodov a streliť päťsto gólov budú určite skvelé pocty v mojej kariére. Keď som v osemnástich začínal v NHL, ani som len nepomyslel na takéto cifry. Túžil som hrať zopár rokov a byť dobrý. Nebol by som povedal, že budem hrať tak dlho a dosiahnem takéto čísla. Mojím snom bolo pokúsiť sa aspoň raz získať Stanley Cup,“ povedal 37-ročný odchovanec trenčianskeho hokeja, ktorý sa zo zisku najcennejšej trofeje v tomto športe radoval už trikrát.

Peter Bondra strelil v drese Chicaga svoj päťstý gól kariéry 22. decembra 2006 proti Torontu. „Keď som skóroval, nevedel som, ako to osláviť. Napadlo mi to v zlomku sekundy. Fanúšikovia mi tlieskali postojačky a bol to úžasný pocit. V Chicagu som pôsobil iba pár mesiacov, a preto ma prekvapilo, ako reagovali. Bol to skvelý moment v kariére. Veď je to míľnik, aký nedosiahne mnoho hráčov,“ pripomenul Bondra, ktorý skončil s hokejom napokon ako 503-gólový strelec.

Aj hrdina zlatých majstrovstiev sveta v Göteborgu 2002 sa už teší na moment, keď jeho bývalý spoluhráč z Ottawy, Atlanty a slovenskej reprezentácie Hossa pokorí bájnu hranicu. Isté je, že to nebude teraz v piatkovom zápase proti domácemu Winnipegu, keďže slovenský krídelník v ňom bude absentovať pre chorobu. „Je to neuveriteľný hráč. Keď sa akéhokoľvek hokejistu v NHL spýtate, či by Mariána chcel za spoluhráča, sto percent odpovedí bude áno,“ tvrdí podľa Chicago Tribune Peter Bondra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Peter Bondra #Chicago Blackhawks