Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chicago má istotu play off, Crosby rozhodol proti Rangers

Veľkokonočná nedeľa priniesla hokejistom Chicaga definitívu postupu do play off NHL. Obhajca trofeje zvíťazil na ľade Vancouveru 3:2, keď rozhodujúci gól strelil v 58. min Andrew Ladd.

28.03.2016 08:46
Chicago Blackhawks, Foto: ,
Radosť na striedačke Chicaga Blackhawks aj so slovenskými hráčmi Mariánom Hossom (tretí zľava) a Richardom Pánikom (vpravo).
debata

Chicago nebude chýbať vo vyraďovacej časti ôsmy rok v sérii, tri razy sa v tomto období jeho hráči tešili zo zisku Stanleyho pohára. Zakaždým bol medzi nimi aj Slovák Marián Hossa, ktorý v nedeľu v prvom útoku s Jonathanom Toewsom a spomenutým Laddom odohral 17:28 min s dvoma strelami na bránku.

Skúsenému 37-ročnému krídelníkovi stále chýbajú 2 zásahy k pokoreniu hranice 500 gólov v zámorskej profilige. Ďalší Slovák v drese Chicaga Richard Pánik do nedeľňajšieho duelu nezasiahol.

„Každým zápasom sa naša súhra zlepšuje. Vieme, čo môžeme očakávať jeden od druhého,“ povedal Ladd na adresu Toewsa a Hossu. Práve Ladd sa pred koncom základnej časti stal streleckým žolíkom trénera Blackhawks Joela Quennevilla. Od svojho príchodu do tímu z Winnipegu 25. februára strelil 6 gólov, z toho 3 v ostatných 2 zápasoch. Celkovo v tejto sezóne trafil do čierneho 23-krát.

Víťaznému zásahu proti Vancouveru predchádzala skvelá ponuka od Toewsa, ktorý v nájazde dvoch na jedného prefíkane nezvolil prihrávku na Hossu, ale zadržal puk a zadovkou našiel za sebou úplne voľného Ladda.

„Teším sa z toho, ako odohral niekoľko predchádzajúcich zápasov. Dáva do hry veľa energie a odmenou mu je niekoľko pre mužstvo dôležitých gólov,“ cituje trénera Chicaga Quennevilla web NHL.

Sidney Crosby rozhodol o víťazstve hokejistov Pittsburghu na ľade New Yorku Rangers 3:2 po predĺžení. Kapitán „tučniakov“ strelil pol minúty pred koncom predĺženia 32. gól sezóny a Penguins sa v tabuľke Východnej konferencie priblížili k Rangers na rozdiel 3 bodov. Je to ôsme víťazstvo Pittsburghu z ostatných deviatich zápasov a tretie nad NY Rangers z rovnakého počtu duelov za posledný mesiac.

"Dlhodobo sa usilujeme o play-off, tvrdo na tom pracujeme a neschádzame z našej cesty. Veríme, že sa nám to podarí,“ uviedol Sidney Crosby, so 78 bodmi tretí najproduktívnejší hráč celej súťaže.

Sumáre NHL:

Carolina – New Jersey 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Góly: 10. Hainsey (J. Staal, Slavin), 10. V. Rask (E. Lindholm, Faulk), 23. V. Rask (Skinner) – 47. Farnham, 48. Zajac (Pietila, Palmieri)

New York Rangers – Pittsburgh 2:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 5. E Staal (Hayes, Fast), 23. E. Staal (Fast, Hayes) – 16. Cullen (Pouliot, Daley), 49. Kessel (Hagelin), 65. Crosby (Letang, Kessel)

Vancouver – Chicago 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Góly: 32. Burrows (Vey, Etem), 55. Bärtschi (Horvat, Etem) – 18. Fleischmann (T. van Riemsdyk, Ehrhoff), 46. Teräväinen (T. van Riemsdyk, P. Kane), 58. Ladd (Toews, Hjalmarsson)
Marián Hossa (Chicago) odohral 17:28 min, 2 strely

debata chyba