Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago má istotu play off, Crosby rozhodol proti Rangers

Veľkokonočná nedeľa priniesla hokejistom Chicaga definitívu postupu do play off NHL. Obhajca trofeje zvíťazil na ľade Vancouveru 3:2, keď rozhodujúci gól strelil v 58. min Andrew Ladd.

28.03.2016 08:46
Chicago Blackhawks, Foto: ,
Radosť na striedačke Chicaga Blackhawks aj so slovenskými hráčmi Mariánom Hossom (tretí zľava) a Richardom Pánikom (vpravo).
debata

Chicago nebude chýbať vo vyraďovacej časti ôsmy rok v sérii, tri razy sa v tomto období jeho hráči tešili zo zisku Stanleyho pohára. Zakaždým bol medzi nimi aj Slovák Marián Hossa, ktorý v nedeľu v prvom útoku s Jonathanom Toewsom a spomenutým Laddom odohral 17:28 min s dvoma strelami na bránku.

Skúsenému 37-ročnému krídelníkovi stále chýbajú 2 zásahy k pokoreniu hranice 500 gólov v zámorskej profilige. Ďalší Slovák v drese Chicaga Richard Pánik do nedeľňajšieho duelu nezasiahol.

„Každým zápasom sa naša súhra zlepšuje. Vieme, čo môžeme očakávať jeden od druhého,“ povedal Ladd na adresu Toewsa a Hossu. Práve Ladd sa pred koncom základnej časti stal streleckým žolíkom trénera Blackhawks Joela Quennevilla. Od svojho príchodu do tímu z Winnipegu 25. februára strelil 6 gólov, z toho 3 v ostatných 2 zápasoch. Celkovo v tejto sezóne trafil do čierneho 23-krát.

Víťaznému zásahu proti Vancouveru predchádzala skvelá ponuka od Toewsa, ktorý v nájazde dvoch na jedného prefíkane nezvolil prihrávku na Hossu, ale zadržal puk a zadovkou našiel za sebou úplne voľného Ladda.

„Teším sa z toho, ako odohral niekoľko predchádzajúcich zápasov. Dáva do hry veľa energie a odmenou mu je niekoľko pre mužstvo dôležitých gólov,“ cituje trénera Chicaga Quennevilla web NHL.

Sidney Crosby rozhodol o víťazstve hokejistov Pittsburghu na ľade New Yorku Rangers 3:2 po predĺžení. Kapitán „tučniakov“ strelil pol minúty pred koncom predĺženia 32. gól sezóny a Penguins sa v tabuľke Východnej konferencie priblížili k Rangers na rozdiel 3 bodov. Je to ôsme víťazstvo Pittsburghu z ostatných deviatich zápasov a tretie nad NY Rangers z rovnakého počtu duelov za posledný mesiac.

"Dlhodobo sa usilujeme o play-off, tvrdo na tom pracujeme a neschádzame z našej cesty. Veríme, že sa nám to podarí,“ uviedol Sidney Crosby, so 78 bodmi tretí najproduktívnejší hráč celej súťaže.

Sumáre NHL:

Carolina – New Jersey 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Góly: 10. Hainsey (J. Staal, Slavin), 10. V. Rask (E. Lindholm, Faulk), 23. V. Rask (Skinner) – 47. Farnham, 48. Zajac (Pietila, Palmieri)

New York Rangers – Pittsburgh 2:3 po predĺžení (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 5. E Staal (Hayes, Fast), 23. E. Staal (Fast, Hayes) – 16. Cullen (Pouliot, Daley), 49. Kessel (Hagelin), 65. Crosby (Letang, Kessel)

Vancouver – Chicago 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Góly: 32. Burrows (Vey, Etem), 55. Bärtschi (Horvat, Etem) – 18. Fleischmann (T. van Riemsdyk, Ehrhoff), 46. Teräväinen (T. van Riemsdyk, P. Kane), 58. Ladd (Toews, Hjalmarsson)
Marián Hossa (Chicago) odohral 17:28 min, 2 strely

debata chyba