Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová veľmoc bez play off? Hrozba pre kanadské kluby v NHL sa napĺňa

Hrozba, že o Stanleyho pohár si v sezóne 2015/2016 nezahrá nijaký klub z kolísky hokeja, sa už reálne napĺňa. Kanadská štvorica Calgary, Vancouver, Winnipeg a Edmonton uzatvára poradie v Západnej konferencii NHL.

23.03.2016 12:58
Price Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Vo Východnej je na tom najlepšie dvanásta Ottawa, o priečku nižšie je Montreal a na poslednej pozícii aktuálne najslabší tím ligy Toronto. Do konca základnej časti odohrajú tieto tímy už iba šesť až desať zápasov.

Aj keď matematická šanca kanadského mužstva vo vyraďovačke stále existuje, už len nečakaná víťazná séria v kombinácii s podstatným množstvom prehier konkurentov by mohli odvrátiť tento nelichotivý stav pre hokejovú veľmoc. Naposledy sa neprebojoval do play off tím z krajiny „javorového listu“ v roku 1970, ale vtedy boli súčasťou ligy len Toronto a Montreal. Práve Canadiens sú posledným kanadským klubom so Stanleyho pohárom (1993).

Hokejisti Washingtonu majú vďaka utorňajšiemu víťazstvu v Ottawe 4:2 na konte 109 bodov a prvenstvo vo Východnej konferencii im už nik nevezme. Aktuálne druhý tím tabuľky New York Rangers zaostáva o 19 bodov, ale do konca základnej časti absolvuje už len deväť duelov, z ktorých môže maximálne vyťažiť 18 bodov. Nasledujú Tampa Bay a Florida s 89 bodmi.

Kým o víťazovi Západnej konferencie ešte nie je rozhodnuté, o dvoch účastníkoch play off z tejto vetvy NHL už áno. Sú nimi priebežný líder poradia Dallas (97 bodov) a Los Angeles (93/v kádri Marián Gáborík). Do vyraďovacej časti pevným krokom smerujú obhajcovia titulu zo Chicaga (91/Marián Hossa, Richard Pánik), St. Louis (95), Anaheim (89) a San Jose (88).

debata chyba
Viac na túto tému: #Winnipeg Jets #Edmonton Oilers #Vancouver Canucks #Calgary Flames