Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar: Najviac ma bavia zápasy, keď o niečo ide

Nestrieľa mu to ako v predošlej sezóne, no napriek tomu je druhý najlepší kanonier a tretí najproduktívnejší hráč Detroitu v zámorskej NHL. K výhre 5:3 na Floride prispel Tomáš Tatar (25) svojím dvadsiatym gólom v sezóne. "Ukázali sme veľké srdce a zabojovali. Všetci sme zahrali dobre. Veľké dva body pre nás,“ vravel spokojne.

21.03.2016 07:00
tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Čo rozhodlo súboj na Floride?
Hrali sme dobrý hokej. Každý zápas je teraz najmä o zodpovednosti, lebo sa musíme dostať do play off. Mali sme náročnejšie obdobie, boli sme mimo postupovej osmičky, preto teraz musíme vyhrávať. Bude to boj až do konca.

Keď ste na hrane, je to psychicky náročné alebo naopak ideálna motivácia do každého zápasu?
V rovnakej pozícii sme už štvrtý rok za sebou. NHL je veľmi vyrovnaná, do vyraďovacích bojov sa nedostanete len tak. Musíme si to vybojovať. Závery sezón sú vždy náročné. Pomáha nám, že sme už takýto boj zažili. Pre mňa je najväčšia zábava hrať zápasy, keď o niečo ide.

Washington má na čele NHL obrovský náskok. Je ozaj o toľko lepší než ostatné tímy?
Hrá výborne. Celú sezónu mu to ide a vytvoril si poriadny náskok. No play off je o niečom inom. Netvrdím, že vyhorí, ale rozhodne to nebude mať ľahké. Bude sa hrať úplne iný hokej. Pre Capitals je dobré, že si zabezpečili postup s predstihom a majú teraz pokojnejšie obdobie.

Darí sa aj Floride. Je to najmä zásluhou Jaromíra Jágra?
Iste má na tom veľký podiel. Je to legenda, výborný hokejista. Okolo neho je mladý tím s množstvom veľmi talentovaných chlapcov. Panthers sa mi páčili už v predošlých sezónach. Doplnili tím o správnych veteránov, scelili kolektív a využívajú to.

Jágr patrí aj v 44 rokoch k hviezdam ligy, strieľa veľa gólov, prekonáva rekordy. Kde sa môže zastaviť?
Je hokejový fenomén. Má toľko rokov, stále hrá – a ako! Už to je výnimočné. Vidieť, že hokej ho baví, zdravotne je v poriadku, tak verím, že mu to vydrží čo najdlhšie. Azda ho nezastaví nejaké zranenie. Osobne ho príliš nepoznám. Na ľade sa nejako extra radi nemáme, ale rešpektujem ho ako obrovskú osobnosť.

Na čo si môže trúfať výber Európy na Svetovom pohári?
V prvom rade ma stále mrzí, že nemáme vlastný slovenský tím. Vedenie NHL sa však rozhodlo takto a my to musíme rešpektovať. Nechcem vopred hovoriť o cieľoch, ale tím máme veľmi kvalitný. Som rád, že som jeho súčasťou. Turnaj bude extrémne vyrovnaný, veď tam budú najlepší hráči na svete. Bude to veľmi zaujímavé.

Páčia sa vám dresy tímu?
(chvíľu premýšľa) Neviem, čo na to povedať. NHL to dala nejako dokopy. Nie je to tím Slovenska, takže to nie je náš reprezentačný dres…

Koncom februára ste odohrali vydarený zápas pod holým nebom s Coloradom. Užili ste si ho?
Bol to už môj tretí zápas pod holým nebom. Raz som hral za Slovensko vo Švajčiarsku a s Detroitom sme absolvovali už aj Winter Classic. S Coloradom to bol úžasný zážitok. Bolo to iné najmä preto, že vonku bolo cez desať stupňov. No musím uznať, že na takéto podmienky bol ľad veľmi dobrý. Vo Winter Classic bola vtedy strašná zima a snežilo, teraz to bolo o mnoho lepšie.

Do konca sezóny vám ostáva už len desať zápasov. Máte ešte nejaké individuálne ciele?
Priznávam, som trochu pozadu oproti minulej sezóne. Hrávam však menej. S príchodom nového trénera sa všetko trošku zmenilo. Pokiaľ spravíme play off, tak mi na individuálnych bodoch až tak nezáleží. Keď to nevyjde, budú sa hľadať chyby všade… No dúfam, že sme na dobrej ceste a v play off chýbať nebudeme.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar