Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dva góly a asistencia. Skvelý Daňo sa stal prvou hviezdou vo Vancouveri

Na takýto zápas slovenský hokejista Marko Daňo čakal od začiatku sezóny. Mladý 21-ročný útočník strelil dva góly a pridal aj asistenciu v drese Winnipegu v pondelkovom súboji NHL na ľade Vancoouvru, ktorý hostia vyhrali 5:2.

15.03.2016 06:57 , aktualizované: 08:45
debata
zväčšiť Marko Daňo (vľavo) oslavuje gól so spoluhráčom... Foto: SITA/AP, Jonathan Hayward
Marko Daňo, Tyler Myers Marko Daňo (vľavo) oslavuje gól so spoluhráčom z Winnipegu Tylerom Myersom.

Daňo sa stal prvou hviezdou a to odohral iba 14:06 min. Už v 5. min otvoril skóre, keď pred Jacobom Markströmom šikovne tečoval prihrávku Tylera Myersa. V 38. min pridal asistenciu na góle Alexandra Burmistrova na 3:0 pre hostí. V 47. min tečoval strelu Burmistrova a zvýšil už na hrozivých 0:5 z pohľadu Vancouvru. Domáci do konca zápasu znížili na konečných 2:5. Daňo ukončil stretnutie v dejisku ZOH 2010 Rogers Arene s dvoma gólmi, troma pluskami a štyrmi strelami na bránku. Formácia s Daňom, Myersom a Perreaultom nazbierala 7 bodov a po zápase nasledovala pochvala od trénera.

Prvý gól Marka Daňa vo Vancouvri

„Výborne si posúvali puk, spolupracovali veľmi dobre. Vidieť, že Daňo nadobúda sebavedomie. Má šikovné ruky a vie dobre narábať s hokejkou v rôznych situáciách,“ uviedol Maurice Richard na webe Winnipegu. „Moji spoluhráči boli skvelí. Pri druhom góle som mal šťastie, ale odohrali sme výborný zápas. V útoku sa cítime spolu čoraz lepšie, začína nám fungovať chémia a z toho sme aj profitovali. Verím, že góly z dnešného zápasu nám pomôžu a bude nám to fungovať aj v budúcnosti,“ povedal Marko Daňo. „Keď budeme takto forčekovať, budeme tráviť v útočnom pásme viac času a vytvárať si viac šancí. Nejaké puky sa nám aj poodrážali, ale presne takto chceme hrať,“ doplnil Tyler Myers, autor gólu a asistencie.

Druhý gól Marka Daňa vo Vancouvri

Slovenský reprezentant hrá vo farbách Jets iba od konca februára po výmene zo Chicaga. Šesť zápasov čakal na prvý kanadský bod, ale odvtedy mu to ide. Z ostatných štyroch stretnutí má na konte tri góly a dve asistencie. Celkovo v 22 zápasoch tejto sezóny NHL (prvých 13 v drese Chicaga) nazbieral 4 góly a 3 asistencie.

Zostrih zápasu

V pondelok boli v hre aj ďalší dvaja slovenskí hokejisti, ale odchádzali z ľadu smutní po prehrách svojich tímov. Nečakaný debakel 0:5 utŕžilo doma Chicago od Los Angeles. V domácom tíme sa predstavil Marián Hossa, odohral 16:16 min a skončil s mínusovým bodom. Richard Pánik v zostave Blackhawks chýbal. Hosťujúci brankár Jonathan Quick predviedol 32 zákrokov a pripísal si 41. zápas v kariére NHL bez inkasovaného gólu. V tomto smere sa stal najúspešnejším americkým brankárom, keď prekonal Franka Brimseka a Johna Vanbiesbroucka. „Je to vizitka hry celého mužstva. Za tie roky som musel veľakrát ďakovať spoluhráčom po shutoutoch. A myslím si, že Vanbiesbrouck to mal vo svojej bankárskej ére o čosi ťažšie,“ cituje Quicka web NHL.

Bývalý útočník Chicaga Kris Versteeg sa zaskvel gólom aj asistenciou. Obhajca triumfu v Stanley Cupe je napriek druhej prehre v rade v Západnej konferencii tretí, Los Angeles na štvrtom mieste zaostáva o 1 bod. „Niekedy sa to odohráva v sériách. Po dvanásťzápasovej víťaznej príde tá s prehrami. Takú menšiu teraz prežívame,“ uviedol elitný útočník Chicaga Patrick Kane, líder kanadského bodovania NHL.

Najhoršie zo všetkých je na tom na Západe Edmonton, ktorý zo 72 zápasov vydoloval iba 61 bodov. V pondelok Oilers nestačili doma na Predators z Nashvillu a podľahli 2:3. Hetrikom sa zaskvel James Neal, slovenský obranca v drese Edmontonu Andrej Sekera odohral najviac spomedzi všetkých hráčov svojho tímu (25:52 min), ale štatistiky produktivity si nerozšíril.

Hetrikom, svojím prvým v NHL a celkovo 4 bodmi, sa predviedol aj útočník Anaheimu Jakob Silfverberg v súboji proti New Jersey. Domáci Ducks zvíťazili hladko 7:1. Predtým potreboval 25-ročný švédsky krídelník na strelenie troch gólov 14 zápasov. Celkovo má v tejto sezóne na konte 12 presných zásahov.

Do tretice tri góly v pondelok zaznamenal aj český útočník v drese Calgary Michael Frolík. Hráči Flames prekvapujúco zastavili sériu šiestich víťazstiev hokejistov St. Louis Blues, keď zvíťazili 7:4. Zatiaľ čo St. Luis je spolu s Dallasom na čele Západnej konferencie, Calgary okupuje predposlednú priečku s malou šancou na play off. „Vždy je pekné, keď dosiahnete tri góly a na ľade sa objavia šiltovky. Podstatné je, že som pomohol mužstvu k víťazstvu,“ cituje Frolíka web NHL. „Boli sme slabí, slabučkí,“ reagoval stroho, ale jasne tréner St. Louis Ken Hitchcock.

Sumáre NHL:

New York Islanders – Florida 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Góly: 53. Okposo (Nielsen, Hamonic), 55. Bailey (Tavares, Cizikas), 59. Clutterbuck – 16. Barkov (Petrovic, Huberdeau), 29. Bjugstad (Barkov, Huberdeau)

Chicago – Los Angeles 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Góly: 4. Versteeg (McNabb, L. Schenn), 4. Lucic (Versteeg, Kopitar), 36. Lecavalier (Lewis, Pearson), 52. D. Brown, 57. Toffoli (L. Schenn) Marián Hossa (Chicago) odohral 16:16 min, 1 strela, 1 mínusový bod

Edmonton – Nashville 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly: 7. Eberle (McDavid), 21. Pakarinen (Draisaitl, Fayne) – 9. Neal (Bitetto, Johansen), 21. Neal (S. Weber, Jarnkrok), 45. Neal (Ekholm, Jarnkrok)
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 25:52 min, 2 strely na bránku

Calgary – St. Louis 7:4 (2:2, 3:0, 2:2)
Góly: 11. Colborne (Bouma, Hamilton), 17. Frolík (Backlund), 26. Monahan (Gaudreau), 32. Giordano (Gaudreau, Hamilton), 34. Monahan (Hamilton, Jokipakka), 57. Frolík (Giordano), 60. Frolík (Monahan, Gaudreau) – 11. Upshall (Parayko, Reaves), 13. Stastny (Brouwer, Fabbri), 44. Shattenkirk (Schwartz, Lehterä), 54. Stastny (Paajärvi, Brouwer)

Vancouver – Winnipeg 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Góly: 5. DAŇO (Myers, Perreault), 17. Myers, 38. Burmistrov (Perreault, DAŇO), 43. Scheifele (Wheeler, Enström), 47. DAŇO (Burmistrov, Chiarot) – 49. McCann (Hamhuis, Tanev), 60. Virtanen
Marko Daňo (Winnipeg) odohral 14:06 min, 2 góly, 1 asistencia, 3 plusové body, 4 strely, 2 trestné minúty, 1. hviezda zápasu

Anaheim – New Jersey 7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
Góly: 21. Cogliano (Silfverberg, Kesler), 24. Kesler (Manson, Cogliano), 26. Silfverberg (Manson, Stoner), 30. Silfverberg (Kesler, Cogliano), 43. Perry (Holzer, Rakell), 47. Ritchie (Holzer, Horcoff), 48. Silfverberg (H. Lindholm, Despres) – 22. Smith-Pelly (Kennedy, J. Moore)

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Winnipeg Jets