Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma so šťastným koncom: Subban popestoval dojča, ktoré zasiahol puk

Keď 21. februára počas otvoreného tréningu hokejistov Montrealu s dobrým úmyslom hodil puk do hľadiska, P.K. Subban sotva mohol tušiť, aký dramatický sled udalostí tým vyvolá.

10.03.2016 12:29
debata

Cenný suvenír pôvodne chytal dospelák, zasiahol ešte ďalších dvoch ľudí, kým nešťastne pristál na hlavičke iba dvojmesačného dojčaťa. Kanadský obranca karibskej proveniencie sa v utorok stretol s rodinou dievčatka a na vlastnej koži sa presvedčil, že malinká je v poriadku. Malú Beatrice si jeden z najlepších bekov súčasnej NHL chvíľu dokonca popestoval.

„Na noc si ju nechali v nemocnici na pozorovaní,“ vravela jej mama Valerie Melochová, čo nasledovalo po úraze. Priznala, že ju prekvapil Subbanov záujem o zdravotný stav jej dcérky, ktorý sa rodinu bezodkladne snažil kontaktovať, keď sa dozvedel, čo sa prihodilo. „Aj som sa mu ospravedlnila, do čoho všetkého sa vlastne namočil a koľko negatívnej pozornosti na seba strhol pre túto udalosť. Uistil ma, že to nie je problém a najpodstatnejšie je, že dieťatko je v poriadku.“

Že má Subban srdce na správnom mieste, ukázal okrem iného už vlani, keď sa v septembri zaviazal venovať montrealskej detskej nemocnici až desať miliónov amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný zadák odohral v tejto sezóne 67 zápasov s bilanciou 6 gólov a 44 asistencií. Rodák z Toronta je zlatý olympijský medailista zo Soči 2014 a držiteľ Norrisovej trofeje určenej najlepšiemu obrancovi (2013). Informácie sú z webu nhl.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #P.K. Subban