Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Prekvapili ma. Ale je to pre mňa nová šanca, dúfa Marko Daňo

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo po štvrtkovej výmene v zámorskej NHL už v piatok absolvoval tréning v novom klube Winnipeg Jets. Vedenie klubu ho formálne preradilo z farmárskej AHL do prvého tímu a 21-ročný reprezentant SR možno už v sobotu absolvuje debut v organizácii Jets.

27.02.2016 12:22
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Marko Daňo pred samotnou výmenou vôbec netušil, že sa blíži jeho koniec v Chicagu resp. v jeho farmárskom tíme. „Vedel som o záujme Blackhawks o Andrewa Ladda, no vôbec som netušil, že sa stanem práve ja predmetom výmeny. Verím, že sa v novom mužstve veľmi rýchlo adaptujem,“ povedal slovenský útočník v novom pôsobisku a doplnil: „Bol som trochu prekvapený. Je to pre mňa nová šanca, na ktorú sa teším. Mám iba 21 rokov a každý hokejista v mojom veku chce dostávať príležitosti.“

O zmene pôsobiska sa Marko Daňo dozvedel vo štvrtok počas večere so spoluhráčmi v Rockforde. Ozval sa mu generálny manažér Blackhawks Stan Bowman a oznámil, že putuje do Winnipegu. „Večeru som síce dojedol, ale mal som trochu stiahnutý žalúdok,“ priznal s úsmevom účastník seniorských MS 2015.

V NHL doteraz Marko Daňo odohral 48 zápasov s bilanciou 9 gólov a 14 asistencií, teraz môže pridať ďalšie štarty aj body. „V Columbuse aj Chicagu som mal možnosť naberať skúsenosti po boku skvelých hráčov, či už v zápasoch alebo na tréningoch. Teraz sa teším na novú partiu chalanov,“ dodal mladý Slovák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks #Winnipeg Jets