Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapili ma. Ale je to pre mňa nová šanca, dúfa Marko Daňo

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo po štvrtkovej výmene v zámorskej NHL už v piatok absolvoval tréning v novom klube Winnipeg Jets. Vedenie klubu ho formálne preradilo z farmárskej AHL do prvého tímu a 21-ročný reprezentant SR možno už v sobotu absolvuje debut v organizácii Jets.

27.02.2016 12:22
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Marko Daňo pred samotnou výmenou vôbec netušil, že sa blíži jeho koniec v Chicagu resp. v jeho farmárskom tíme. „Vedel som o záujme Blackhawks o Andrewa Ladda, no vôbec som netušil, že sa stanem práve ja predmetom výmeny. Verím, že sa v novom mužstve veľmi rýchlo adaptujem,“ povedal slovenský útočník v novom pôsobisku a doplnil: „Bol som trochu prekvapený. Je to pre mňa nová šanca, na ktorú sa teším. Mám iba 21 rokov a každý hokejista v mojom veku chce dostávať príležitosti.“

O zmene pôsobiska sa Marko Daňo dozvedel vo štvrtok počas večere so spoluhráčmi v Rockforde. Ozval sa mu generálny manažér Blackhawks Stan Bowman a oznámil, že putuje do Winnipegu. „Večeru som síce dojedol, ale mal som trochu stiahnutý žalúdok,“ priznal s úsmevom účastník seniorských MS 2015.

V NHL doteraz Marko Daňo odohral 48 zápasov s bilanciou 9 gólov a 14 asistencií, teraz môže pridať ďalšie štarty aj body. „V Columbuse aj Chicagu som mal možnosť naberať skúsenosti po boku skvelých hráčov, či už v zápasoch alebo na tréningoch. Teraz sa teším na novú partiu chalanov,“ dodal mladý Slovák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks #Winnipeg Jets