Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prial som si byť kanonier. Zatiaľ to funguje, smeje sa Jágr

Jaromír Jágr zariadil dvoma gólmi výhru Floridy 3:1 nad Winnipegom a so 742 gólmi preskočil v historickej tabuľke strelcov NHL tretieho Bretta Hulla. Pred českým hokejistom, ktorý v pondelok oslávil 44. narodeniny, sú v poradí kanonierov už len dve legendy súťaže - Gordie Howe (801 gólov) a Wayne Gretzky (894).

21.02.2016 10:11
Jaromír Jágr Foto: ,
Jaromír Jágr.
debata (3)

„Keď som dostal k narodeninám tortu, prial som si byť kanonierom. Doteraz to fungovalo, takže možno predbehnem aj Gordieho a Wayna Gretzkého. Kto vie,“ vyhlásil Jágr, ktorý v deň svojich 44. narodenín síce neskóroval, ale potom sa trafil v dvoch dueloch trikrát.

Na prekonanie Hulla pred duelom s Winnipegom podľa svojich slov nemyslel. „Mal som dojem, že v ostatných dueloch som nehral príliš dobre, tak som sa hlavne sústredil na to, aby som bol dnes lepší,“ povedal Jágr.

Jágr najskôr vyrovnal Hulla aj skóre na 1:1 po krásnej akcii. Rodák z Kladna si stredom útočnej tretiny nakorčuľoval pred súperovu bránku, poklepal hokejkou o ľad, aby dostal prihrávku, a strieľaný pas Dmitrija Kulikova usmernil do ľavého horného rohu. Do rovnakého miesta poslal aj druhú trefu v zápase, keď sa najlepšie zorientoval pred bránkou a jubilejným dvadsiatym gólom v sezóne stanovil konečný výsledok.

„Je to pre mňa niečo špeciálne. Nikdy som ani nesníval, že by som si s ním (Jágrom) zahral v jednom tíme, a teraz som si dokonca pripísal prihrávku na gól, ktorý sa zapíše do histórie. Naozaj úžasné,“ žiaril ruský obranca Kulikov.

Na druhej strane bude zvečnený aj brankár Michael Hutchinson, ktorý dostal prednosť pred Ondřejom Pavelcom a nezabránil Jágrovi v skórovaní. „Ukázal, prečo je jedným z najlepších. Skvele si pokrýva puk a stále má rýchlu strelu,“ vystrúhal gólman Jets Jágrovi pochvalu.

Český útočník devätnástykrát v kariére prekonal hranicu dvadsiatich gólov za sezónu, naposledy sa mu to podarilo pred dvoma rokmi v New Jersey. „Musíte mať pri sebe skvelých spoluhráčov, ktorí vám prihrajú puk a pripravia šance. A to tu robia. Dal som 20 gólov v 44 rokoch vďaka nim. Vďaka, chlapi,“ dodal Jágr.

Ako čerešnička na výnimočnom večeru chýbal podľa slov trénera Floridy Gerarda Gallant iba tretí Jágrov gól. „Len je škoda, že to nebolo aj s hetrikom. Priali sme mu to. Bolo úžasné sledovať, čo zase predvádza. Dostával sa do veľkých šancí, skvele mu išli nohy. Bol neuveriteľný,“ rozplýval sa nad výkonom svojho zverenca.

Svojim umením má v pláne Jágr tešiť fanúšikov aj naďalej bez ohľadu na vek. „Hokej milujem. Zatiaľ nemám dôvod končiť. Je milión ľudí, ktorí by chceli byť na mojom mieste. Ak môžem hrať v NHL, prečo by som prestával?“ vysvetľoval Jágr.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr