Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rus Panarin si podmaňuje NHL. Teší sa z prvého hetriku

Artemij Panarin strelil svoj prvý hetrik v NHL. Dlhé vlasy, takmer identická postava, podobné zmýšľanie. Jeden druhému pomáhajú k individuálnym trofejám a svoj tím vytiahli na líderskú pozíciu západnej konferencie.

18.02.2016 17:42
Artemij Panarin Foto: ,
Artemij Panarin.
debata

Američan potvrdzuje svoje kvality, Rus nimi prekvapuje. NHL už vyprofilovala viacero skvelých útočných dvojíc. Howe a Lindsay v Detroite, Gretzky s Kurrim v Edmontone, Jágr a Lemieux v Pittsburghu, bratia Sedinovci vo Vancouveri.

To je len zlomok skvelých „dvojičiek“. A aj keď duo Artemij Panarin, Patrick Kane má ešte od spomínaných legiend ďaleko, podobné črty hokejového kumštu u nich badať.

O tri roky mladší Panarin je najväčším prekvapením profiligy. Nedraftovaný 24-ročný útočník prišiel do Chicaga z ruského tímu KHL SKA Petrohrad, víťaza Gagarinovho pohára.

„Od prvého dňa je pasia ho sledovať. Hrá konzistentne, pridáva na údernosti druhej formácii, našej ofenzíve, hre v presilovkách. Užíva si to. S Patrickom ťahajú jeden druhého. Videli sme v ich podaní niekoľko hitparádových akcií,“ povedal tréner Joel Quenneville na Panarinovu adresu pre web NHL.

Ruský mladík strelil v noci pri víťazstve Chicaga 5:3 proti domácemu New Yorku Rangers svoj prvý hetrik v NHL. Zatiaľ ako jediný nováčik v sezóne 2015/2016 prekročil 20-gólovú hranicu. Na konte má 22 presných zásahov, 35 asistencií a s 57 bodmi je piatym najproduktívnejším hráčom ligy.

„Je to skvelý hráč. Má výbornú strelu, rozumie si s pukom. Teším sa, keď vidím, že je za svoju hru odmenený. Výborne zapadol do nášho tímu, je jedným z hráčov, ktorí prevýšili predsezónne očakávania. Sme veľmi radi, že je v našom tíme,“ chválil svoje útočné tykadlo Patrick Kane. Spolu s Anisimovom zaznamenali 173 bodov.

Rodák z mestečka Korkino v Čeľabinskej oblasti odmietol lukratívnejšie ponuky a upísal sa obhajcovi Stanleyho pohára na dva roky. Keď do Chicaga prišiel, nevedel po anglicky – ako väčšina Rusov. No aj napriek tomu si svojich spoluhráčov získal. Skvelými výkonmi, bodovou produktivitou a veselou povahou. Na ľade aj mimo neho si najviac rozumie s Kaneom.

„Mám ho rád ako osobnosť. Je mladý a rád s ním komunikujem, pretože to je zábavný chalan. Často sa spolu zhovárame,“ povedal o svojom spoluhráčovi Američan. Dosiaľ má 83 bodov za 34 gólov a 49 asistencií a s 19-bodovým náskokom je najväčším adeptom na trofej Arta Rossa.

Artemij Panarin je najväčším adeptom na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika. Jeho recept na úspech je veľmi prostý.,,Prestal som premýšľať o góloch, začal som ich dávať," vtipkoval ľavý krídelník pre webovú stránku klubu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Artemij Panarin