Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absenciou Hossu vznikla diera. Kane: Nahradiť ho musíme všetci

Slovenský útočník Marián Hossa by mal pre sobotňajšie zranenie ľavej nohy absentovať v zostave hokejistov Chicaga minimálne dva týždne, zastúpiť krídelníka prvej formácie nie je maličkosť.

17.02.2016 12:11
Marián Hossa, Patrick Kane Foto:
Marián Hossa (vľavo) sa teší z gólu s Patrickom Kaneom.
debata

V prvom zápase proti Torontu (7:2) sa o to pokúsil jeho krajan Richard Pánik, ktorý nastúpil v elitnom útoku Blackhawks s Jonathanom Toewsom a Andrewom Shawom. „Bolo to okej,“ stručne komentoval výkon 25-ročného Martinčana tréner Joel Quenneville a na otázku, či ponechá takéto zloženie formácie ďalej pokope, rovnako stroho odvetil: „Uvidíme“.

„Netuším, ako sa dá nahradiť hráč ako Hossa povolaním iného či zvalením jeho úloh na plecia niekoho ďalšieho. Budeme sa kolektívne snažiť zaplniť jeho miesto,“ povedal podľa Chicago-Sun Times najproduktívnejší muž NHL Patrick Kane.

„Uvedomte si, v čom všetkom je platný pre náš tím – oslabenia, presilovky. Pravdepodobne je naším najlepším útočníkom vo vyváženosti hry dopredu aj dozadu. Jeho absenciou vznikla diera, ktorú nebude jednoduché zaceliť. Prispieť k tomu musíme všetci.“

Aj kapitán „jastrabov“ Jonathan Toews vie, že absenciu 37-ročného slovenského krídelníka, svojho už tradičného parťáka z útoku, skôr či neskôr mužstvo pocíti. „Chvália ma za moju hru vyváženú smerom dopredu aj dozadu, že som dobrý brániaci center, ktorý dokáže byť platný aj v ofenzíve, ale v tejto súvislosti nikdy neopomeniem Hossu za to, čo všetko prináša našej formácii a ako jej pomáha. Zvyčajne je prvý pri bekčekingu, nikdy z neho nevyprcháva energia a vždy je nápomocný obrancom,“ vravel pre TSN Toews.

Hossa odohral v tejto sezóne zatiaľ 54 zápasov, desaťkrát skóroval a má aj osemnásť asistencií a desať plusových bodov. Od päťstogólovej méty v NHL ho delia už iba štyri zásahy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks