Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stamkos v pikantnej situácii, môže zmeniť klub

Keď sa 29. februára v hokejovej NHL uzavrie prestupový trh s hráčmi, hviezdny Kanaďan Steven Stamkos už nemusí patriť Tampe Bay.

08.01.2016 10:40
Steven Stamkos Foto: ,
Steven Stamkos.
debata

Hoci 25-ročný stredný útočník vyslovil túžbu pokračovať v kariére v drese Lightning, bez novej zmluvy bude po tejto sezóne neobmedzeným voľným hráčom. A „blesky“ sa sotva zbavia centra svetových parametrov bez adekvátnej kompenzácie. Súčasná situácia je o to pikantnejšia, že Stamkos má v kontrakte klauzulu o nevymeniteľnosti, pripomína oficiálny server ligy. Dvojnásobný najlepší strelec NHL je s tridsiatimi bodmi (17+30) najproduktívnejším hráčom Tampy. Odohral za ňu 532 zápasov s bilanciou 293 gólov a 235 asistencií. Zamieriť by údajne vedel napríklad do Toronta.

Zmeniť dres by mohol aj Stamkosov súčasný spoluhráč Jonathan Drouin, ktorý už požiadal klub o trejd. Trojka draftu 2013 naskočila v tejto sezóne, svojej druhej vo farbách Lightning, len do 19 duelov (2+6). Mohol by putovať do New Yorku Rangers za obrancu Keitha Yandla. Nové pôsobisko podľa nhl.com „hrozí“ aj dvojici Travis Hamonic, Kyle Okposo z New Yorku Islanders či edmontonskému duu Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins. Zo Slovákov už v novom roku zmenil dres Richard Pánik, ktorý sa z Toronta sťahoval do Chicaga.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Steven Stamkos