Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odohral najlepší zápas, chválil tréner Hossu

Patrick Kane natiahol svoju nevídanú bodovú sériu už na 22 stretnutí za sebou, no hlavnou postavou nedeľňajšieho súboja zámorskej NHL medzi Chicagom a Winnipegom bol Marián Hossa.

07.12.2015 15:36
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa.
debata

Slovenský veterán otvoril v prvej tretine skóre a v tretej asistoval Teuvovi Teräväinenovi na víťazný gól. Blackhawks vyhrali 3:1 a Hossu vyhlásili za prvú hviezdu zápasu.

Trénerovi Joelovi Quennevillovi vyšiel ťah so zmenou v prvom útoku. Marka Daňa po boku Hossu a kapitána Jonathana Toewsa vymenil ďalší nádejný mladík Hawks Teräväinen. Skúsenému koučovi sa odvďačil veľmi dobrým výkonom i spomínaným rozhodujúcim gólom. Daňo sa tentoraz nezmestil do zostavy vôbec.

„Hossa odohral skvelý zápas. Najlepší v doterajšom priebehu sezóny. Strelil gól, predviedol pri ňom skvelý prehľad, dvakrát sa perfektne vrátil do obrany a získal dôležité puky. Celá lajna mala skvelý štart do tretej tretiny. Teuvo pridal tiež extrémne dôležitý gól. Potešilo ma, že sa výraznejšie presadil Toewsov útok,“ vravel po zápase Quenneville.

Pre Hossu bol gól do siete Jets – najrýchlejšie sa zorientoval po nastrelení obrancu Seabrooka a elegantne sa z bezprostrednej blízkosti pohral s brankárom Hutchinsonom – len piatym v sezóne. Štyri z nich strelil v ostatných desiatich dueloch, i tak sa mu však bodovo nedarí až tak ako v predošlých sezónach.

„Urobil som aj nejaké zmeny, ale puku sa jednoducho nechce ísť dnu. Najdôležitejšie je ostať pozitívne naladený a tvrdo pracovať. A streliť gól,“ vravel Hossa po predošlom súboji v Ottawe pre The Chicago Sun-Times.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...