Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák po triumfe nad rivalom: Najlepšia atmosféra z celého roka

Ak si chcel slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák zdvihnúť sebavedomie po nevydarených nájazdoch na Floride (z piatich pokusov päťkrát inkasoval), vybral si na to veľmi vhodný zápas.

03.12.2015 15:01
Jaroslav Halák, Foto: ,
Brankára New Yorku Islanders Jaroslava Haláka v nájazdoch neprekonal ani obranca New Yorku Rangers Dan Boyle.
debata

Stredajšie derby Islanders s Rangers pred zaplneným Barclays Center s 15 795 divákmi bolo najmä súbojom brankárov a Halák v konečnom dôsledku zatienil jedného z troch najlepších gólmanov celej súťaže, Švéda Henrika Lundqvista. Islanders zvíťazili 2:1 po nájazdoch a 30-ročný ružinovský rodák pustil za svoj chrbát iba jeden puk z 34 striel, ktoré na neho smerovali.

V nájazdovej lotérii neskôr vygumoval dvoch pánov strelcov Ricka Nasha a Matsa Zuccarella a tiež obrancu Dana Boyla, ktorý je špecialistom na nájazdy v tíme Rangers. To všetko sa dialo v prostredí neustáleho povzbudzovania oboch fanúšikovských táborov veľkých newyorských rivalov. Z tribún striedavo znelo "Let's go Islanders a Let's go Rangers.“

„Bolo hlučno, asi najhlučnejší zápas v tomto roku,“ povedal tréner NY Islanders Jack Capuano. Tieto slová potvrdil aj Halák. "Pokiaľ ide o atmosféru, bol to najlepší zápas z celého roka. Vždy je to zábava hrať proti Rangers. Oba tímy sú si navzájom veľkými rivalmi. Samozrejme, som rád, že nakoniec sme víťazmi my. Je vždy dobré uspieť proti divíznemu rivalovi, sú to dôležité dva body,“ povedal Halák, ktorého cituje TSN. Štvrté víťazstvo v ostatných piatich zápasoch posunulo "ostrovanov“ na štvrté miesto vo Východnej konferencii NHL. Rangers sú na tom ešte o dve priečky lepšie.

Islanders hrajú v novom domovskom stánku Barclays Center v Brooklyne dva mesiace, a konečne prišiel zápas, ktorý urobili nielen hráči, ale aj diváci. Vypredané bolo s výnimkou úvodného duelu sezóny proti obhajcovi zo Chicaga po prvý raz. "Fanúšikovia boli skvelí, ale aj hráči. Diváci nemusia ľutovať svoje peniaze, lebo videli hokej v štýle hore – dolu, atraktívne predĺženie a napokon naše víťazstvo v nájazdoch. Ten zápas mal niečo zo všetkého,“ rád skonštatoval tréner Islanders Jack Capuano.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jaroslav Halák #New York Islanders
Načítavajú sa športové výsledky...