Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aspoň jeden nájazd musím chytiť, priznáva Halák

Zo slnečnej Floridy si vezú tri body. Hokejisti New Yorku Islanders získali v piatok jeden na ľade Panthers po prehre 2:3 po samostatných nájazdoch. O deň na to brali oba po výhre 3:2 nad Tampou Bay.

30.11.2015 09:00
halák, barkov Foto: ,
Útočník Floridy Aleksander Barkov prekonáva slovenského brankára v službách New Yorku Islanders Jaroslava Haláka.
debata

Slovenský brankár Jaroslav Halák chytal v prvom zo súbojov, zlikvidoval 25 z 27 striel súpera, no v penaltách vyšiel naprázdno. Prekonali ho všetci piati strelci Panthers. Domáci Roberto Luongo kryl piaty nájazd Brocka Nelsona a vybojoval tak pre Floridu dva body.

Nulová úspešnosť v nájazdoch vás musí veľmi škrieť…
Samozrejme. Pri dvoch som mal aj kúsok smoly. Dotkol som sa trochu puku, ale raz šiel od tyčky dnu a druhý sa pomaly dokotúľal do bránky. Rátajú sa aj také góly. Dva alebo tri boli pekné, vydarené, ale viditeľne sa musím v nájazdoch zlepšiť. Dali sme štyri z piatich a prehrali sme, to je ozaj netradičné. Aspoň jeden nájazd predsa musím chytiť.

Držíte sa na pozíciách pre play off, ale nie tak vysoko ako pred rokom. Ako sú v klube spokojní s výsledkami?
Sami dobre vieme, že musíme hrať lepšie, získavať viac bodov. Nemôžeme sa spoliehať na to, že to dobehneme v závere základnej časti. V minulej sezóne sa nám darilo viac, ale to je už za nami. Nemôžeme sa obzerať späť, musíme zabrať teraz. V niektorých zápasoch sme vyslovene premrhali body. Aj proti Panthers sme mohli vyhrať, v závere riadneho hracieho času sme nevyužili presilovku. Berieme aj jeden bod, ale potrebujeme získavať čo najčastejšie dva.

Ako vyznie porovnanie vášho súčasného tímu s tým z predošlej sezóny?
Veľa sa toho nezmenilo. Chalani ostali z drvivej väčšiny tí istí. Aj preto sa musí každý pozrieť sám na seba, svoje výkony a hrať lepšie. Začína sa to odo mňa, ide cez obrancov až po posledného útočníka. Pred rokom sme dávali dosť gólov, niekedy vyhrávali aj 6:4, 6:3 či 5:3. Teraz ich strieľame oveľa menej. Naša hra stojí viac na defenzíve. Stále je veľa zápasov do konca a všetci veríme, že sa budeme zlepšovať.

Nechýba mužstvu – napríklad v presilových hrách – aj Ľubomír Višňovský?
Určite chýba. Je to hráč, ktorého v presilovkách, ale i v hre piatich proti piatim, ťažko nahradíte. Škoda, že ho nepodpísali. Marek Židlický je však tiež skúsený hráč.

Chýba vám Višňovský aj ako parťák?
Chýba. S Višňom sme krajania, obaja bývame v Bratislave, takže sme k sebe mali logicky blízko. Teraz tu so mnou nie je žiaden Slovák, tak je mi najbližší Marek. Skvelý chalan na ľade aj mimo neho.

Ako sa vám páči nová hala v Brooklyne?
Vybavená je veľmi dobre. Tieto nové arény vedia urobiť ozaj krásne aj účelne. Máme parádnu šatňu aj všetko okolo toho. Bohužiaľ, návštevnosť sa zatiaľ nedá porovnávať s predošlou sezónou. Fanúšikovia si nevedia zvyknúť na náročné cestovanie do Brooklynu. Cesta trvá hodinu vlakom namiesto pätnástich minút autom. Je to poriadny rozdiel.

Kto by mohol získať Stanleyho pohár?
Ešte je skoro hovoriť o tom, kto by mohol vyhrať ligu. Všetko sa bude lámať až koncom sezóny. Niektoré tímy sa na poslednú chvíľu dostanú do play off a potom to pokojne môžu dotiahnuť až do finále.

Situácia v slovenskom hokeji nie je ideálna. Pokračuje aj štrajk hráčov. Neobávate sa, že môže Slovensko vypadnúť z najvyššej kategórie MS?
Verím, že nie. Samozrejme, slovenských hráčov v NHL stále ubúda. Všetci sme neustále starší a starší. Treba sa pozerať na základňu, ktorú máme, a ako sa pracuje s mladými hráčmi. Už dlho nemáme toľko hráčov v NHL ako voľakedy. Pred pätnástimi rokmi si tréneri vyberali takmer zo štyridsiatich hokejistov v NHL. Teraz ich spočítate na prstoch dvoch rúk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders
Načítavajú sa športové výsledky...