Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hossa druhou hviezdou proti Calgary. Dotiahol sa na legendy NHL

Slovenský útočník Marián Hossa mal výrazný podiel na víťazstve hokejistov Chicaga nad Calgary 4:1 v nedeľňajšom zápase NHL.

16.11.2015 07:30 , aktualizované: 12:50
Marián Hossa, Jonathan Toews Foto: ,
Marián Hossa (81) so spoluhráčom z Chicaga Jonathanom Toewsom.
debata

Skúsený Hossa strelou z pozície obrancu v 28. min dostal domácich do vedenia 2:1 a 38 sekúnd pred koncom zápasu ešte prenechal puk kapitánovi Jonathanovi Toewsovi, ktorý do prázdnej bránky pečatil na 4:1. Bilancia gól a asistencia priniesla Hossovi honor druhá hviezda zápasu, ktorý ukončil aj s dvoma plusovými bodmi. Osobné štatistiky produktivity v tejto sezóne si 36-ročný krídelník vylepšil na 2 góly a 5 asistencií. Druhý slovenský útočník v službách obhajcu Stanleyho pohára Marko Daňo odohral 11:35 min, ale ani jedna z troch jeho striel sa neujala. Chicago rozhodlo o svojom triumfe silným úsekom pred naplnením polovice zápasu, keď v rozpätí 1:55 min dosiahlo tri góly. Produktívny Patrick Kane natiahol sériu stretnutí s gólom na sedem a s minimálne bodom na trinásť. Celkovo má na konte 13 gólov a 15 asistencií a je na čele produktivity celej NHL o 2 body pred Tylerom Seguinom z Dallasu. "Sezónu odštartoval výborne a drží si vysoký štandard,“ povedal o Kanovi tréner Chicaga Joel Quenneville pre server Chicago Sun-Times. Kane sa zasa vyjadril smerom k Hossovi takto: "Ak sa pozriete na jeho posledné zápasy, utváral si šance, veľa strieľal, ale nepadalo mu to. V prípade takého hráča je však len otázka času, kedy tie šance začne premieňať. Nezabúdajme však na to, že ak aj neskóruje, pre tím je veľmi platný svojou hrou na oboch stranách ľadovej plochy.“

V druhom nedeľňajšom súboji NHL hráči New York Ragers zdolali v domácom prostredí hokejistov Toronta 4:3 a sériu víťazstiev natiahli už na deväť zápasov. To sa im naposledy predtým podarilo v sezóne 1972/1973. Ak zvíťazia aj vo štvrtok proti Tampe, vyrovnajú svoj klubový rekord. "Deväť víťazných zápasov a v šatni je zrazu všetko v poriadku. Necítiť napätie, iba pohodu. Platí to aj pre mňa,“ uviedol nórsky útočník Rangers Mats Zuccarello, ktorý v ostatných 8 zápasoch nazbieral 12 bodov. V nedeľu proti Torontu rozhodol práve on gólom 52 sekúnd pred koncom tretej tretiny, predtým aj dvakrát asistoval a ľad opúšťal ako prvá hviezda. "Treba si to užívať, kým nám ide karta,“ dodal Zuccarello. V zostave Toronta už takmer tradične chýbal slovenský obranca Martin Marinčin. Zatiaľ naposledy si v tejto sezóne zahral 4. novembra proti Winnipegu.

New York Rangers – Toronto 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Góly: 21. McDonagh (Zuccarello, Girardi), 34. Stepan (Kreider, M. Staal), 44. Brassard (Zuccarello, Klein), 60. Zuccarello (McDonagh) – 18. Holland (Froese), 38. Lupul (Froese, Phaneuf), 46. Phaneuf (Bozak)

NY Rangers - Toronto

Chicago – Calgary 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly: 27. P. Kane (T. van Riemsdyk, Anisimov), 28. MARIÁN HOSSA (Keith), 29. Panarin (P. Kane, Seabrook), 60. Toews (MARIÁN HOSSA, Hjalmarsson) – 24. D. Jones (Colborne, Russell)
Marián Hossa odohral 17:32 min, 1 gól, 1 asistencia, 3 strely, 2 plusové body, 2. hviezda,
Marko Daňo (obaja Chicago) odohral 11:35 min, 3 strely, 2 „hity“

Chicago - Calgary

Hossa má 1063 bodov, dotiahol sa na Mullena s Verbeekom

Slovenský hokejista Marián Hossa sa v historickom poradí produktivity NHL dotiahol na Joa Mullena s Patom Verbeekom. Gól a asistencia proti Calgary boli pre 36-ročného útočníka Chicaga kanadské body s poradovými číslami 1062. a 1063. Presne toľko ich v lige nazbierali aj bývalý americký krídelník Mullen (502+561) a kanadský „tvrďas“ Verbeek (522+541, ale aj 2905 trestných minút), ktorý je známy najmä z pôsobenia v Hartforde, New Jersey a Dallase.

Mariánovi Hossovi aktuálne patrí 66. priečka v kanadskom bodovaní všetkých čias, ale jediný bod ho katapultuje až o tri miesta nahor pred spomenutú dvojicu aj Raya Whitneyho (1064 bodov). A prekonať by mal čoskoro aj Keitha Tkachuka (1065), slávneho amerického kanoniera Winnipegu, Phoenixu či St. Louis.

Rodák zo Starej Ľubovne je štvrtým najproduktívnejším aktívnym hráčom v NHL. Viac bodov než on (488+575) dosiahli počas stále produktívnej kariéry iba Jarome Iginla (1239), Joe Thornton (1270) a Jaromír Jágr (1815).

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marián Hossa #Marko Daňo #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...