Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo po premiérovom góle v Chicagu: Radšej by som bral výhru

Iba 128 sekúnd v stredajšom zápase proti St. Louis stačilo Markovi Daňovi na premiérový gól v drese Chicaga v novej sezóne hokejovej NHL.

05.11.2015 09:16
debata

Krídelník tretej formácie Blackhawks profitoval z výbornej prihrávky skvele forčekujúceho Ryana Hartmana a strelou bez prípravy prekonal Briana Elliotta. „Je to dobrý pocit pre mňa, ale radšej by som bral výhru pre tím,“ uviedol 20-ročný útočník prostredníctvom sociálnych sietí po prehre 5:6 po predĺžení. Jeho tím premárnil náskok 5:2.

Pre Daňa išlo o druhý zápas v tejto sezóne NHL, odohral v ňom 8:53 min a okrem gólu mal aj tri strely a dva zblokované puky. Úvodných deväť duelov absolvoval vo farmárskej AHL v drese Rockford IceHogs, nazbieral v nich osem bodov (1+7). „Myslím si, že čas strávený v Rockforde mi veľmi pomohol. Viac som si zvykol na systém a, dúfajme, som pripravený,“ povedal podľa Chicago Sun-Times Daňo pred pondelňajším debutom proti Los Angeles.

Syn bývalého dlhoročného slovenského reprezentanta Jozefa Daňa je deviatym slovenským hokejistom, ktorý zasiahol do bojov v 99. ročníku NHL. Vlani pôsobil v Columbuse, za ktorý v 35 dueloch nazbieral solídnych 21 bodov (8+13).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...