Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňov víťazný debut, Chicago si poradilo s Los Angeles

Marko Daňo je deviatym slovenským hokejistom, ktorý zasiahol do bojov v 99. ročníku NHL. Takmer mesiac po začiatku základnej časti zámorskej profiligy Chicago stiahlo slovenského útočníka z farmy v Rockforde, aby sa predstavil v pondelkovom súboji proti Los Angeles.

03.11.2015 07:09 , aktualizované: 07:42
Marko Daňo, Jonathan Quick Foto: ,
Útočník Chicaga Marko Daňo sa snaží prekonať brankára Los Angeles Jonathana Quicka vo svojom prvom zápase v drese Blackhawks.
debata

akmer mesiac po začiatku základnej časti zámorskej profiligy Chicago stiahlo slovenského útočníka z farmy v Rockforde, aby sa predstavil v pondelkovom súboji proti Los Angeles. Hráči Chicaga zvíťazili najmä vďaka trom gólom v tretej tretine 4:2 a zastavili 7 zápasov trvajúcu sériu bez prehry hokejistov Los Angeles.

Daňo odohral 11:11 min a brankára hostí ohrozil jednou strelou. Na strane obhajcu trofeje chýbal už v druhom zápase jeho skúsenejší spoluhráč Marián Hossa pre zranenie v dolnej časti tela. Na strane Kings Marián Gáborík odkorčuľoval 15:52 min, ale ani jedna z jeho 5 striel si nenašla cestu za chrbát Coreyho Crawforda.

Dvadsaťročný Daňo, ktorý už v minulej sezóne odohral v NHL v drese Columbusu 35 zápasov s bilanciou 8 gólov a 13 asistencií, sa zaradil na ľavé krídlo tretieho útoku po boku dvoch nováčikov Tannera Kera a Ryana Hartmana. Táto trojica hrala spolu v tejto sezóne krátko práve na farme v AHL Rockford IceHogs. Daňo mal v 9 zápasoch bilanciu 1+6.

„Chceli sme mať Daňa v zostave a dať mu šancu. Je vždy náročné povedať hráčovi, akým je Bryan Bickell, že musí uvoľniť miesto a odísť do AHL, ale je to súčasť nášho biznisu,“ povedal ešte pred pondelkovým stretnutím tréner Blackhawks Joel Quenneville. "Vedel som, že som v príprave na sezónu neodovzdal to, čo odo mňa očakávali. Preto ma neprekvapilo, že som začal na farme v Rockforde. Dostal som tam však veľa priestoru na ľade a veľmi mi to pomohlo,“ uviedol Marko Daňo pre Chicago Tribune.

O šieste víťazstvo Chicaga na domácom ľade v sérii sa výraznou mierou zaslúžil aj brankár Crawford, s 33 zákrokmi (19 v tretej tretine) druhá hviezda zápasu. „Vedeli sme, že to proti Kings bude veľmi ťažké. Dovolili sme im streliť dva góly v prvej tretiny, ale počas celého zápasu sme si udržali vysokú úroveň herného prejavu a napokon strelili rozdielové góly,“ pochválil spoluhráčov Crawford. „Nevedeli sme zvýšiť na 3:1 a to bolo v konečnom dôsledku rozhodujúce. Do každého zápasu vstupujeme s tým, akoby bol posledný. Škoda, že to v Chicagu nevyšlo,“ uviedol tréner Los Angeles Darryl Sutter pre nhl.com.

Videosumár zápasu Chicago - Los Angeles

Dva góly Jofrreyho Lupula a 43 zákrokov Jamesa Reimera boli základom prvého víťazstva Toronta na domácom ľade v sezóne. Hráči Maple Leafs zdolali favorizovaných Dallas Stars 4:1. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral vo víťaznom tíme 12:21 min s bilanciou 1 strela na bránku.

„Dobre sme bránili ich presilovky a strelili dva góly v tých našich. K tomu niekoľko veľkých zákrokov brankára a všetko sa udialo tak, ako sme chceli. Dosiahli sme veľké víťazstvo proti jednému z najlepších tímov súťaže,“ pochválil hru Toronta Joffrey Lupul, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu po Jamesovi Reimerovi. V treťom pondelkovom súboji hráči Vancouvru využili výhodu domáceho ľadu a zdolali súperov z Philadelphie

Videosumár zápasu Toronto - Dallas

Sumáre pondelňajších stretnutí zámorskej NHL:

Chicago – Los Angeles 4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
Góly: 7. Toews (Garbutt, Panarin), 42. P. Kane (Seabrook, Svedberg), 50. Teräväinen (P. Kane, Anisimov), 59. Anisimov (Toews) – 15. Martinez (Clifford, Muzzin), 19. Kopitar (Clifford, Muzzin)
Marko Daňo (Chicago) odohral 11:11 min, 1 strela – Marián Gáborík (Los Angeles) odohral 15:52 min, 5 striel, 1 mínusový bod

Toronto – Dallas 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Góly: 9. Boyes (Froese, Rielly), 21. Lupul (Rielly, Winnik), 33. Lupul (Kadri, Boyes), 60. Rielly (Lupul, Bozak) – 10. Jamie Benn (Seguin, Sharp)
Martin Marinčin (Toronto) odohral 12:31 min, 1 strela

Vancouver – Philadelphia 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 2. Hansen (Horvat, Bärtschi), 31. Horvat (Tanev), 49. Virtanen (Hutton), 60. Bartkowski (Vrbata, H. Sedin) – 23. Giroux (Voráček, Schultz)

Videosumár zápasu Vancouver - Philadelphia
debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Marián Gáborík
Načítavajú sa športové výsledky...