Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Chicago povolalo Daňa do prvého tímu

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks povolalo do prvého tímu slovenského útočníka Marka Daňa. Referuje o tom oficiálny web "jastrabov".

02.11.2015 17:20 , aktualizované: 18:10
Blackhawks Canadiens Hockey Foto: ,
Marko Daňo (vpravo) v drese Chicaga Blackhawks počas prípravy.
debata

Slovenský útočník Marko Daňo absolvoval pondelkový predpoludňajší tréning tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks po boku Tannera Kera a Ryana Hartmana. Dvadsaťročného reprezentanta SR povolalo vedenie „jastrabov“ do prvého tímu pred domácim duelom proti Los Angeles Kings, v ktorom pre menšie zranenie v dolnej časti tela bude pravdepodobne absentovať Marián Hossa.

Jeho miesto v prvom útoku pri Artemijovi Panarinovi a Jonathanovi Toewsovi zaujal na tréningu Ryan Garbutt. V pondelok sa spolu pripravovali aj Arťom Anisimov a Teuvo Teravainen s Patrickom Kanom, či Marcus Kruger medzi Andrewom Desjardinsom a Andrewom Shawom. Marka Daňa čaká v pondelok tohtosezónny debut v NHL, doteraz hral v AHL za Rockford IceHogs. Na farme mal v deviatich dueloch bilanciou 1 gól a 6 asistencií. V profilige Daňo doteraz absolvoval 35 súbojov vo farbách Columbusu, zaznamenal v nich 8 gólov a 13 asistencií.

Marko Daňo sa v NHL zatiaľ predstavil iba v... Foto: SITA/AP, Jonathan Hayward
Marko Daňo Marko Daňo sa v NHL zatiaľ predstavil iba v drese Columbusu.

Chicago v pondelok privíta hokejistov Kings, ktorí sú po otrasnom štarte do novej sezóny momentálne na nezastavenie. Zverenci trénera Darryla Suttera prehrali prvé tri stretnutia, odvtedy zbierajú už len víťazstvá a aktuálne sú na čísle sedem so skóre 22:9. Na ľade Blackhawks sa budú snažiť o ôsme víťazstvo po sebe. „Hráme s veľkou sebadôverou. Pochopiteľne, nesmieme sa nechať uniesť. Ak hráme s potrebnou dávkou sebadôvery a zároveň si plníme povinnosti, vyhrávame a potrebujeme v tom pokračovať,“ povedal obranca „kráľov“ Drew Doughty.

Chicago sa bude proti Los Angeles snažiť o prerušenie dvojzápasovej šnúry prehier. V zostave LA by nemal chýbať Marián Gáborík, doteraz nazbieral v desiatich zápasoch dva body (1+1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...