Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chicago povolalo Daňa do prvého tímu

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks povolalo do prvého tímu slovenského útočníka Marka Daňa. Referuje o tom oficiálny web "jastrabov".

02.11.2015 17:20 , aktualizované: 18:10
Blackhawks Canadiens Hockey Foto: ,
Marko Daňo (vpravo) v drese Chicaga Blackhawks počas prípravy.
debata

Slovenský útočník Marko Daňo absolvoval pondelkový predpoludňajší tréning tímu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks po boku Tannera Kera a Ryana Hartmana. Dvadsaťročného reprezentanta SR povolalo vedenie „jastrabov“ do prvého tímu pred domácim duelom proti Los Angeles Kings, v ktorom pre menšie zranenie v dolnej časti tela bude pravdepodobne absentovať Marián Hossa.

Jeho miesto v prvom útoku pri Artemijovi Panarinovi a Jonathanovi Toewsovi zaujal na tréningu Ryan Garbutt. V pondelok sa spolu pripravovali aj Arťom Anisimov a Teuvo Teravainen s Patrickom Kanom, či Marcus Kruger medzi Andrewom Desjardinsom a Andrewom Shawom. Marka Daňa čaká v pondelok tohtosezónny debut v NHL, doteraz hral v AHL za Rockford IceHogs. Na farme mal v deviatich dueloch bilanciou 1 gól a 6 asistencií. V profilige Daňo doteraz absolvoval 35 súbojov vo farbách Columbusu, zaznamenal v nich 8 gólov a 13 asistencií.

Marko Daňo sa v NHL zatiaľ predstavil iba v... Foto: SITA/AP, Jonathan Hayward
Marko Daňo Marko Daňo sa v NHL zatiaľ predstavil iba v drese Columbusu.

Chicago v pondelok privíta hokejistov Kings, ktorí sú po otrasnom štarte do novej sezóny momentálne na nezastavenie. Zverenci trénera Darryla Suttera prehrali prvé tri stretnutia, odvtedy zbierajú už len víťazstvá a aktuálne sú na čísle sedem so skóre 22:9. Na ľade Blackhawks sa budú snažiť o ôsme víťazstvo po sebe. „Hráme s veľkou sebadôverou. Pochopiteľne, nesmieme sa nechať uniesť. Ak hráme s potrebnou dávkou sebadôvery a zároveň si plníme povinnosti, vyhrávame a potrebujeme v tom pokračovať,“ povedal obranca „kráľov“ Drew Doughty.

Chicago sa bude proti Los Angeles snažiť o prerušenie dvojzápasovej šnúry prehier. V zostave LA by nemal chýbať Marián Gáborík, doteraz nazbieral v desiatich zápasoch dva body (1+1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks
Načítavajú sa športové výsledky...