Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Detroitu o Jurčovi: Ak pôjde nonstop naplno, bude efektívny

Útočník Tomáš Jurčo je podľa trénera hokejistov Detroitu vývojaschopný hráč, ale musí ísť naplno v každej sekunde svojho pobytu na ľade. Tvrdí to Jeff Blashill, ktorý slovenského reprezentanta viedol predtým aj na farme v AHL.

28.10.2015 13:06
Tomáš Jurčo, Detroit Foto: ,
Radosť Tomáša Jurča.
debata

Dvadsaťdvaročný slovenský krídelník v utorok nastúpil iba v treťom stretnutí tejto sezóny v NHL a asistenciou sa podieľal na jedinom góle Detroitu v súboji s Carolinou (1:3). Jurčo si nomináciu na zápas zaslúžil tvrdou prácou v tréningu, keď sa prezentoval podľa pokynov svojho trénera.

"Môže sa z neho stať efektívny hráč, keď bude korčuľovať nonstop naplno. To je presne to, na čom spolu pracujeme. Snažím sa mu preložiť, čo znamená byť húževnatý a vytrvalý. Ak toto dokáže neustále aj v hre s pukom, bude naozaj efektívny,“ zopakoval Blashill pre Detroit Free Press.

Zostrih zápasu Detroit - Carolina

Jurčo odohral v drese Detroitu už vyše 100 zápasov, ale najviac sa mu darilo hneď na začiatku po príchode z tímu AHL Grand Rapids počas sezóny 2013/2014. Vtedy zaznamenal 15 bodov v 36 zápasoch, vlani v 63 stretnutiach mal dovedna iba 18 bodov za 3 góly a 15 asistencií. To všetko ešte za éry Mika Babcocka. Teraz ho trénuje muž, ktorý ho veľmi dobre pozná z pôsobenia v Grand Rapids.

"Musím viac a intenzívnejšie korčuľovať. To je absolútna priorita, ktorú vyžaduje Blashill. Ak mi to raz vyjde, môže mi to pomôcť mentálne do ďalších zápasov,“ uviedol Jurčo. "Keď opúšťal AHL, bol výborne forčekujúcim hráčom s priemerom bod na zápas. Musíme však dosiahnuť stav, aby sme videli od neho na ľade to najlepšie,“ prízvukoval Blashill.

Hráči Detroitu po skvelom vstupe do sezóny a troch úvodných víťazstvách z ďalších šiestich stretnutí našli cestu k triumfu už iba raz. Momentálne im s 9 bodmi z rovnakého počtu zápasov patrí 9. priečka v tabuľke Východnej konferencie NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings #Jeff Blashill
Načítavajú sa športové výsledky...