Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdny Tatar: Nechali sme na ľade srdce

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa stal prvou hviezdou sobotňajšieho zápasu NHL, v ktorom hokejisti Detroitu zvíťazili na ľade Vancouveru 3:2 po predĺžení.

25.10.2015 09:04
tatar Foto: ,
Tomáš Tatar.
debata

Tatar režíroval obrat v prospech hostí, ktorí po dvoch tretinách prehrávali v dejisku ZOH 2010 Rogers Arene 0:2. Slovenský krídelník sa v 45. min asistenciou podieľal na góle Fína Teemu Pulkkinena a znížení na 1:2. O dve minúty neskôr v presilovke parádnou strelou švihom zo vzdialenosti kruhu na vhadzovanie vyrovnal na 2:2. Bol to druhý gól a piaty bod 24-ročného Tatara v sezóne, v ktorej odohral všetkých osem zápasov svojho tímu.

V predĺžení sa potom zaskvel brankár Detroitu Petr Mrázek (kryl 30 striel súpera) aj v ofenzíve. Dvadsaťtriročný Čech prihrávkou našiel na útočnej modrej číhajúceho Gustava Nyquista a švédsky reprezentant prestrelil gólmana Vancouveru Ryana Millera. Ďalší slovenský útočník v službách Detroitu Tomáš Jurčo do zápasu nezasiahol.

Detroit vstúpil do sezóny s novým trénerom Jefom Blashillom tromi víťazstvami, ale po sympatickom vstupe nasledovala séria štyroch prehier. Hráči Red Wings ju zastavili až v sobotu vo Vancouveri. A to im ešte v zostave chýbali obrancovia Mike Green a Kyle Quincey, či dlhodobo zranený ruský líder Pavel Daciuk, či ďalší útočníci Brad Richards a Johan Franzén.

„Niekoľko predchádzajúcich zápasov nám nevyšlo, nevydali sme na ľade zo seba všetko. Teraz sme to chceli zmeniť, ukázať, že vieme hrať hokej. Cítil som to tak, že každý hráč nad tým premýšľal v šatni a nakoniec sme to aj dokázali. Každý z nás bojoval a na ľade nechal srdce,“ cituje server NHL Tomáša Tatara.

Strelec víťazného gólu Gustav Nyquist k prihrávke brankára Mrázka na jeho víťazný gól poznamenal: „Bol to vydarený koniec jeho skvelého predstavenia na ľade. Som si istý, že práve on bol dnes naším najlepším hráčom.“

Tomáš Tatar na otázku, či si Mrázek nezaslúži za svoj skvelý výkon kúpiť drink, odpovedal: „Je úžasný. Sme veľmi šťastní, že ho máme. Zostal veľmi silný až do konca zápasu. A čo sa týka jeho prihrávky na víťazný gól, niektorí z nás majú málo bodov, preto musel pomôcť takýmto spôsobom brankár,“ cituje server hokejistov Red Wings Tatara.

Tréner Blashill vysoko vyzdvihol prínos kapitána Henrika Zetterberga k výsledkovému obratu v zápase. „Naši chlapci si zaslúžia veľkú pochvalu za výkon v tretej tretine, ale veľké poďakovanie patrí kapitánovi za jeho prístup a úsilie v šatni počas druhej prestávky,“ povedal Blashill.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit Red Wings #Petr Mrázek
Načítavajú sa športové výsledky...