Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj brankárskych nováčikov pre Condona z Montrealu. Rozhodol Plekanec

V jedinom nedeľňajšom zápase NHL v kanadskom hokejovom derby Ottawa podľahla Montrealu 1:3. V tíme víťazov sa zaskvel dvojgólový český center Tomáš Plekanec, ale stretnutie prinieslo aj jednu takmer historickú raritu.

12.10.2015 07:22
Tomáš Plekanec Foto: ,
Tomáš Plekanec z Montrealu prekonáva brankára Ottawy Matta O'Connora.
debata

Na oboch stranách sa predstavili nováčikovia v bránke. Úspešnejší bol Mike Condon z Montrealu, ktorý zlikvidoval 20 z 21 striel domácich a tešil sa z premiérovo vychytaného triumfu v NHL. Matthew O'Connor z Ottawy mal síce až 31 zásahov, ale trikrát inkasoval.

Dvaja nováčikovia v bránke sa v najslávnejšej profilige sveta v zápase proti sebe objavili naposledy predtým 14. októbra 1967. Vtedy nimi boli Wayne Rutledge z Los Angeles a Doug Favell z Philadelphie. Informovala o tom agentúra Elias Sports Bureau.

"Prvé víťazstvo je pre hráča vždy čímsi výnimočným. Predviedol sa aj niekoľkými skvelými zákrokmi v pravý čas tak ako predtým v tréningovom kempe. Naozaj chytal veľmi dobre,“ povedal o Condonovi tréner Montrealu Michel Therrien.

Minútu pred koncom tretej tretiny za stavu 3:1 pre Montreal Condon zneškodnil dva pokusy kapitána domácich Erika Karlssona. Ak by pustil gól, záver mohol byť ešte horúci. „Spoluhráči majú za sebou veľmi vydarený zápas. Po dvoch tretinách pustili súpera iba k 15 strelám, z toho bolo ozajstných šancí päť či šesť. Naozaj mi to veľmi uľahčili,“ cituje náhradníka Careyho Pricea Condona server NHL.

Ottawa – Montreal 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Góly: 30. Pageau – 10. Plekanec (Pacioretty, Gallagher), 19. Plekanec, 46. T. Mitchell (P. K. Subban, Markov

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Ottawa Senators
Načítavajú sa športové výsledky...