Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo sa v Chicagu učí od najlepších

Daňa chvália, Višňovský dostal porciu extra minút a Bondru poslali do juniorky.

23.09.2015 19:30
Marko Daňo Foto: ,
Zatiaľ najväčšiu pozornosť v kempe úradujúcich šampiónov púta dvadsaťročný Daňo.
debata

Radovan Bondra v Chicagu a Maximilián Pajpach v Colorade sa stali obeťami zoštíhľovania kádrov. Osemnásťročný útočník, ktorého si Blackhawks vybrali v júnovom drafte, sa presunul do kanadskej juniorskej lige WHL, kde bude nastupovať v drese Vancouvru Giants. O rok starší brankár pokračuje vo fínskej Tappara Tampere. Bondru pred pár dňami pochválil hlavný tréner Chicaga Joel Quenneville, no vopred bolo jasné, že sezónu začne medzi juniormi. „Bondra je ešte mladý hráč s veľmi dobrými fyzickými parametrami, šikovnými pohybmi a dobrou strelou. Ak bude tvrdo pracovať na ostatných aspektoch hry, môže z neho niečo byť,“ cituje Quennevilla ESPN.

V kempe Hawks ostali ešte štyria slovenskí hokejisti. Traja z nich nastúpili aj v utorňajšom prípravnom stretnutí s Detroitom. K výhre 5:4 po predĺžení prispeli Marián Hossa, Marko Daňo a Ľubomír Višňovský. Do zostavy sa okrem Bondru nezmestil ani Tomáš Kopecký. Slováci nebodovali, no Višňovský strávil na ľade 22:36 min, čo bola druhá najvyššia minutáž z domácich hokejistov.

Zatiaľ najväčšiu pozornosť v kempe úradujúcich šampiónov púta dvadsaťročný Daňo. Blackhawks ho získali v lete z Columbusu v rámci výmeny Brandona Saada. V úvode prípravy zaradil kouč účastníka ostatných majstrovstiev sveta v Česku do prvej formácie kapitána Toewsa s Hossom. Na ľade to trojici ladilo, Daňo sa v modelovanom zápase blysol hetrikom a čoraz viac sa v zámorí píše, že by trojica mohla v rovnakom zložení vykorčuľovať aj na prvý ostrý zápas sezóny. Daňo si však musí najprv vybojovať miesto v prvom tíme, keďže má stále len dvojcestnú zmluvu.

„Daňo sa mi páči. Zdá sa, že po boku Hossu a Johnyho môže byť veľmi efektívny a produktívny. Už mimo ľadu ukázal, že je rýchly. Nie je síce vysoký, ale sila mu nechýba. Dobre si kryje puk,“ naznačil Quenneville. Talentovaného útočníka si pochvaľujú aj jeho noví spoluhráči. „Mohlo by nám to spolu fungovať. Marko je dobrý mladý hokejista, silný s dobrou strelou. Nesmie myslieť na to, že sa ocitol v elitnom útoku, len robiť na ľade správne veci. Ak to dokáže, bude to fajn,“ cituje csnchicago.com Toewsa.

Syn bývalého slovenského reprezentanta Jozefa Daňa si možnosť hrať po boku Toewsa s Hossom užíva. „Spočiatku to nebolo úplne jednoduché, no s každým tréningom sa naša spolupráca zlepšuje. Vedel som, že to bude zábava. Obaja sú to vynikajúci hráči, od ktorých sa môžem veľmi veľa naučiť. Dúfam, že budeme strieľať góly aj v prípravných a súťažných zápasoch a naše sebavedomie i chémia medzi nami pôjde hore,“ vravel Daňo pre blackhawkup.com.

Premiéru v drese Los Angeles si v noci z utorka na stredu odkrútil Peter Budaj. Skúsený brankár podpísal s Kings skúšobný kontrakt a v kempe bojuje o šancu vrátiť sa do NHL. O pozíciu dvojky za Jonathanom Quickom by sa mal pobiť najmä s Jhonasom Enrothom. Vo víťaznom dueli s Arizonou (3:2 pp) odchytal 31:02 min a kryl desať z jedenástich striel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Marko Daňo #Chicago Blackhawks #Tomáš Kopecký #Radovan Bondra #Marán Hossa
Načítavajú sa športové výsledky...