Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Prežívam najkrajšie leto. Chýba mi už len zmluva v NHL

Koncom júla spečatil najdôležitejší prestup v živote. Andrej Meszároš sa v poslednú júlovú nedeľu oženil s dlhoročnou priateľkou Andreou. Na ďalší - hokejový - prestup 29-ročný skúsený obranca ešte len čaká.

12.08.2015 06:00
Andrej Meszároš, radosť, MS 2015 Foto: ,
Gólová radosť Andreja Meszároša na MS v Ostrave.
debata

„Nervózny nie som. Poctivo sa pripravujem na nový ročník a čakám. Zatiaľ myslím len na NHL,“ prezrádza slovenský reprezentant, ktorý strávil uplynulý ročník v Buffale.

Ako ste si užili svadobný deň?
Svadba bola perfektná. Výborne sme sa zabavili. Všetko bolo také, ako má na svadbe byť. Bolo síce výrazne teplo, ale dalo sa to nejako pomocou náhradných košieľ a prezliekania vydržať. Do ôsmej-deviatej večer sme zabojovali a potom to už bolo v pohode. Prežívam najkrajšie leto. Keď sa pridá ešte nová zmluva, bude to úplne super.

Stihli ste už aj svadobnú cestu?
Ešte nie. Momentálne sa pripravujem na sezónu, ale radi by sme ešte niekam na týždeň vybehli. Ak sa to nepodarí, tak si to vynahradíme na budúci rok. Ešte pred svadbou sme boli na dovolenke vo Francúzsku – v Cannes a odskočili sme si aj do Monte Carla.

Kde sa momentálne pripravujete?
Tradične doma v Považskej Bystrici. Väčšinou s kamarátmi, ktorí, keď majú čas, si idú so mnou zatrénovať. Niekedy však idem aj sám. Na ľad chodím už asi týždeň. Je fajn sa trochu schladiť, ale hmla a zlý ľad nie sú ideálne. Ťažšie sa korčuľuje. Snáď sa počasie trochu umúdri a bude menej horúco.

Nemáta vás, že stále nemáte podpísanú zmluvu na nový ročník?
Zatiaľ nie. Stále je dosť času na podpísanie nového kontraktu. Samozrejme, bolo by lepšie, keby som už vedel, kde budem hrať, ale čakám a som trpezlivý.

Je to veľká zmena oproti vlaňajšku?
Áno, vtedy som sa s Buffalom dohodol hneď v prvý deň prestupového obdobia. No zažil som aj situáciu podobnú aktuálnej. Keď som šiel z Ottawy do Tampy. Vtedy som podpísal kontrakt až koncom augusta. Bolo to však trošku iné tým, že som bol hráčom Tampy.

Odmietli ste už nejaké ponuky?
Žiadna konkrétna ešte neprišla, hoci sme sa s viacerými klubmi bavili. Do detailov sme však nešli. Možno podpíšem zmluvu ešte dnes, možno o dva týždne. Ťažko to odhadnúť. Sám sa tým príliš nezaoberám. Všetko je na agentovi. Musím sa poctivo pripravovať na novú sezónu a počkať si.

zväčšiť Andrej Meszároš. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Andrej Meszároš Andrej Meszároš.

V Buffale ste boli spokojný. Keby bolo na vás, ostali by ste v klube?
Ak by Sabres prišli s dobrou ponukou, tak určite áno. Budú mať lepší tím aj lepšieho trénera. Organizácia je výborná a všetko okolo nej funguje.

Medzi voľnými hráčmi je stále viacero kvalitných obrancov. Sledujete vývoj na trhu s hráčmi?
Priznám sa, že vôbec nie. Neviem, kto ešte nemá podpísanú zmluvu a kto áno. Sústreďujem sa len na to, aby som sa na sezónu čo najlepšie pripravil. Sám som zvedavý, kde ju odohrám.

Darilo sa vám na majstrovstvách sveta v Česku. To pri rokovaniach o novej zmluve nepomôže?
Asi to nezavážilo (smiech). Skauti, samozrejme, na šampionáte sú a zápasy sledujú. Niekedy vám môžu dobré výkony pomôcť, inokedy nie. Ťažko to odhadnúť. Som v NHL desať rokov, takže ma asi vo všetkých kluboch dostatočne poznajú a vedia, čo odo mňa môžu očakávať.

Pripúšťate si aj možnosť návratu do Európy?
Priorita je zatiaľ jednoznačne NHL. Doteraz som sa nezaoberal možnosťou vrátiť sa do Európy. No možno sa s agentom pri najbližšom stretnutí či telefonáte porozprávame aj o tom.

Verejne o vás prejavil záujem Třinec…
Zaznamenal som to. Nikdy neviete, čo sa stane. Možno sa tam raz objavím. NHL nebudem hrať do štyridsiatky, a preto sa v budúcnosti nebránim žiadnej lige či ponuke. Teraz však myslím len na NHL.

Absolvovali ste v lete veľa spoločenských a charitatívnych akcií?
Bol som na charitatívnom golfe, ktorý organizoval Peťo Bondra a na exhibičnom stretnutí v Banskej Bystrici, ktoré bolo spomienkou na Miroslava Hlinku. Doma v Považskej Bystrici chodievam aj s ďalšími hokejistami – odchovancami nášho klubu – na Beh nádeje.

V ankete Hokejista roka ste medzi obrancami skončili tretí. Potešilo vás umiestnenie?
Trošku ma to prekvapilo. Nečakal som, že budem v prvej trojke. Najlepší bol Zdeno Chára, ten si to iste zaslúži. Možno trošku zavážili moje výkony a góly na šampionáte, i keď tímový úspech sme nedosiahli. Vždy sa viac sústreďujem na to, ako sa darí tímu, nie na osobné štatistiky.

V minulosti ste často chodili na slávnostné vyhlásenie. Chýbalo vám tento rok?
S ostatnými hráčmi si stojíme za svojím. To, že sa akcia neuskutočnila, je na škodu. Každý tam chodil rád. Bohužiaľ, teraz je situácia, aká je. Ak sa to zmení, na budúci rok podľa mňa radi prídu všetci.

Pomôže zlepšeniu atmosféry v slovenskom hokeji, že Richard Lintner prijal ponuku šéfovať extralige?
Neviem, či sa upokojí situácia, ale som rád, že to zobral. Všetci ho v tom podporujeme. Sme presvedčení, že Rišo urobí veľa dobrého a ukáže všetkým, prečo ho mali zvoliť za prezidenta. Dúfam, že sa mu bude dariť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš