Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo sa teší na Chicago aj na Hossu

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo sa po trochu prekvapujúcej výmene z Columbusu do Chicaga v zámorskej NHL teší na pôsobenie v novom tíme.

13.07.2015 12:23
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Pôvodne síce mladý reprezentant rátal s tým, že niekoľko rokov pobudne v organizácii Blue Jackets, opak je však pravdou a je pred ním výzva vybojovať si miesto v kádri úradujúceho víťaza Stanleyho pohára. „Takúto výmenu som nečakal. S odstupom času som rád, že som sa dostal k Blackhawks,“ povedal Marko Daňo v nedeľu počas kempu nováčikov „jastrabov“ z Chicaga a doplnil: „V tomto kempe som hlavne preto, aby som spoznal všetkých ľudí.“

V Chicagu sa mladý útočník nemohol vyhnúť ani rozhovoru o svojom krajanovi Mariánovi Hossovi, ktorý už niekoľko rokov patrí medzi výrazné opory klubu. „Je to veľmi dobrý chalan. Keď Marián začínal s hokejom, hral s mojím otcom. Je preto skvelé, že teraz som s ním v jednom tíme. Je to výborný hokejista, v Chicagu odohral niekoľko vynikajúcich sezón. Môžem sa veľa naučiť od neho aj od ďalších chlapcov,“ poznamenal Marko Daňo.

Keďže je rodák z rakúskeho Eisenstadtu v Chicagu nový, miestne médiá ho požiadali, aby stručne charakterizoval svoj herný štýl. A Daňove slová im veľmi pripomenuli Mariána Hossu. „Som útočník, ktorý dokáže aj brániť a má cit pre hru. Dokážem si aj dobre podržať puk v rohoch či ho vybojovať na tomto mieste. Každý hokejista je iný, no snažím sa hrať podobne ako Marián Hossa, ale on je na úplne inej úrovni. Verím, že sa k nemu časom priblížim,“ povedal.

Marko Daňo pôsobí v zámorí od jari 2014. V závere sezóny 2013/2014 odišiel do Severnej Ameriky a odštartoval svoju púť vo farmárskej AHL v mužstve Springfield Falcons. V nasledujúcom ročníku absolvoval v AHL 39 duelov s bilanciou 11 gólov a 8 asistencií, no dostal šancu aj v NHL a nestratil sa v nej. V 35 zápasoch za Columbus dosiahol 8 presných zásahov a pridal aj 13 gólových prihrávok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Marko Daňo #Chicago Blackhawks