Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lucica záujem Kings prekvapil. Nie som lacný hráč, vraví

Zaujímavé meno pribudlo do kádra hokejistov Los Angeles Kings. Dres dvojnásobných víťazov Stanleyho pohára z ostatných štyroch sezón si bude okrem slovenského útočníka Mariána Gáboríka obliekať aj ľavý krídelník so srbskými predkami Milan Lucic.

12.07.2015 14:46
Lucic Foto: ,
Kanadský hokejista Milan Lucic v drese Los Angeles Kings.
debata

Dvadsaťsedemročný vancouverský rodák sa stal súčasťou výmeny na linke Los Angeles – Boston. Do tímu Bruins, ktorým velí slovenský kapitán Zdeno Chára, sa vydajú brankár Martin Jones, obranca Colin Miller a tiež draftový výber z 13. miesta.

Lucic bol od roku 2007 členom Boston Bruins, v sezóne 2010/2011 sa tešil z triumfu v Stanleyho pohári. V NHL v tzv. regular season doteraz nastrieľal 139 gólov a pridal 203 asistencií. V play-off je jeho bilancia 26 gólov a 35 asistencií.

„Stalo sa pre mňa nepredstaviteľné. Nikdy by som nepredpokladal, že ma vytrejdujú do mužstva, akým je Los Angeles. Nemôžem však povedať, že nie som šťastný, lebo je to naozaj silná organizácia. Bez ohľadu na výsledok nedávno skončenej sezóny na papieri patria medzi päť najlepších tímov v súťaži. Neprichádzam sem, aby som zmenil hernú kultúru mužstva. Prichádzam, aby som odovzdal zo seba to najlepšie,“ uviedol Lucic po tréningu v novom pôsobisku.

Lucica výrazne prekvapilo, že vzhľadom na obmedzené možnosti dodržania platového stropu pri tzv. drahších hráčoch napokon Kings prejavili o neho záujem. „Nie som lacný hráč a aj preto som zostal prekvapený a nadšený, keď som sa ocitol v Los Angeles,“ povedal Lucic pre server NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Boston Bruins #Los Angeles Kings #Milan Lucic