Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo dúfa, že zostane v Detroite a ponúknu mu lepšiu zmluvu

Slovenský reprezentačný útočník Tomáš Jurčo stále nemá v zámorskej hokejovej NHL zmluvu. Doterajšia nováčikovská s Detroitom sa skončila 30. júna a Red Wings mu dali kvalifikačnú ponuku, no situácia sa zatiaľ ďalej nepohla.

09.07.2015 12:56
Tomáš Jurčo Foto: ,
Tomáš Jurčo.
debata

„Dúfam, že zostanem v Detroite a ponúknu mi o trochu lepšiu zmluvu,“ povedal mladý košický krídelník pre športové spravodajstvo televízie Joj. Účastník ZOH 2014 v Soči či MS v Ostrave 2015 sa v súčasnosti pripravuje na nový ročník v domácom prostredí.

Tomáš Jurčo v sezóne 2014/2015 síce odohral za Detroit v kanadsko-americkej profilige 63 duelov základnej časti a sedem zápasov v play off, no ročník to pre neho nebol ideálny. „Tréner mi veril a nechal ma v mužstve, aj keď som mohol ísť na farmu,“ prezradil šikovný krídelník, no vzápätí doplnil: „Čo sa týka dôvery počas duelu, tej bolo oveľa menej. V klube odo mňa chceli väčšiu produktivitu a najmä viac gólov. Je to však ťažké, pretože góly sa zo striedačky nedávajú.“

Mladý hokejový útočník pôsobí v zámorí už od leta 2009. Najprv strávil tri sezóny v juniorskej QMJHL a s tímom Saint John Sea Dogs sa vo svojej súťaži stal dvakrát šampiónom, raz Sea Dogs získali aj Memorial Cup. Jeho výkony oslovili predstaviteľov Detroitu, ktorí si ho v drafte nováčikov vybrali v roku 2011 v 2. kole z 35. miesta.

Po roku na farme v Grand Rapids a zisku Calderovho pohára dostal v sezóne 2013/2014 šancu aj v prvom mužstve Red Wings. Doteraz v NHL odohral 99 duelov základnej časti s bilanciou 11 gólov a 22 asistencií, v play off pridal 10 štartov (1+1).

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Jurčo #Detroit Red Wings