Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo a Anisimov sú prísľubom pre svetlú budúcnosť, tešia sa v Chicagu

Slovenský hokejový útočník Marko Daňo sa po roku v klube zámorskej NHL Columbus Blue Jackets sťahuje do Chicaga k úradujúcemu víťazovi Stanleyho pohára, v tíme Blackhawks si od neho vôbec nesľubujú málo.

01.07.2015 13:45
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Generálny manažér „jastrabov“ Stan Bowman vyzdvihol výkony slovenského reprezentanta počas jeho premiérovej sezóny v profilige, v ktorej odohral za Columbus 35 duelov, mal v nich bilanciu 8 gólov a 13 asistencií. Na farme v Springfielde v AHL pridal 39 štartov.

„Je to zaujímavý hráč. Na scénu prišiel v predchádzajúcom ročníku vo farbách Columbusu bez veľkých fanfár, no myslím si, že v ľuďoch zanechal veľmi dobrý dojem. Očaril aj našich skautov jeho komplexnou hrou. Pri pohľade na potenciál Marka Daňa či Arťoma Anisimova pre nasledujúce roky mám veľkú radosť z ich príchodu. To bol jeden z hlavných motívov celej výmeny,“ povedal Stan Bowman.

Daňo bol súčasťou veľkej utorkovej výmeny medzi Columbusom a Chicagom. Jej hlavným aktérom sa stal útočník Brandon Saad, ktorý spoločne s Michaelom Paliottom a Alexom Broadhurstom putuje k Blue Jackets, opačným smerom ide okrem Daňa aj Arťom Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp a právo výberu vo štvrtom kole budúcoročného draftu nováčikov. Dvadsaťročný Daňo je prvokolový výber Blues Jackets z roku 2013.

Informácie zverejnil web NHL.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Columbus Blue Jackets #Chicago Blackhawks #Artem Anisimov