Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Daňo sa sťahuje za Hossom do Chicaga

Slovenský hokejista Marko Daňo mení v rámci NHL dres a z Columbusu sa sťahuje do tímu víťazov Stanleyho pohára Chicago Blackhawks, kde sa stretne aj s krajanom Mariánom Hossom.

30.06.2015 23:58 , aktualizované: 01.07.2015 07:26
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Daňo bol súčasťou veľkej výmeny, ktorej hlavným aktérom sa stal útočník Brandon Saad. Spoločne so Saadom poslalo Chicago do Columbusu aj Michaela Paliottu a Alexa Broadhursta, opačným smerom putovali okrem Daňa aj Arťom Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp a právo výberu vo štvrtom kole draftu 2014.

Dvadsaťročný Daňo je prvokolový výber Blues Jackets z roku 2013. Vo svojej prvej sezóne v NHL nazbieral v 35 stretnutiach 21 bodov (8+13).

„Dnes som zažil prvú výmenu na vlastnej koži. V prvom momente som zostal zaskočený, ale s odstupom času sa veľmi teším, že idem do najlepšieho klubu v NHL. Je to veľká pocta a zároveň obrovská výzva presadiť sa v tíme, ako je Chicago, po boku Mariána Hossu. Chcel by som poďakovať organizácii Columbusu za všetku dôveru, ktorú mi dali v minulej sezóne. Bola to úžasná škola a skúsenosť odohrať v prvej sezóne také množstvo zápasov,“ uviedol na svojom profile na sociálnej sieti Facebook Marko Daňo.

Saad získal s Chicagom dvakrát Stanleyho pohár. V ročníku 2014/2015 dosiahol kariérne maximum 52 bodov (23+29) v 82 zápasoch základnej časti. Na triumfe v Stanleyho pohári sa podieľal 11 bodmi (8+3) v 23 dueloch.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #Chicago Blackhawks