Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do NHL mieri prvý Číňan. Verím, že budeme konkurovať Európe, vraví

Hokejový obranca Sung An-Tung sa stal prvým rodeným Číňanom, ktorého si vybral v rámci draftu klub NHL.

28.06.2015 08:28
Sung An-Tung Foto: ,
Sung An-Tung prijíma prvé gratulácie po tom, ako si ho v drafte vybral NY Islanders.
debata (2)

Ako 172. v poradí si ho v 6. kole zvolili New York Islanders, v ktorého majiteľských štruktúrach figuruje čínsky rodák Charles Wang.

V sobotu prežíval Sung An-Tung v Sunrise veľkú radosť. „Cítim sa skvele. Je to neuveriteľná skúsenosť. Som skutočne poctený, že som prvý. Agent mi hovoril, že Islanders by mohli mať o mňa záujem. Nebol som nervózny asi do piateho kola. Následne som už všetko napäto sledoval, veril som, že príde moja chvíľa,“ uviedol mladý talent, ktorého na drafte sprevádzali rodičia i priatelia.

Sung An-Tung začínal s hokejom v Pekingu, ako desaťročný sa presťahoval s rodinou do Kanady. Od pätnástich rokov sa pripravoval v USA v Lawrenceovej akadémii a žil v New Jersey. Tento rok bol kapitánom Číny na turnaji nižšej kategórie majstrovstiev sveta do 18 rokov. „Hokej som dostal ako jednu z možností pri výbere športu a veľmi sa mi zapáčil. V Pekingu boli len dve ľadové plochy, nemali ani rozmery klzísk NHL. Takto som začínal,“ spomína si na svoje začiatky Sung An-tung.

„Odvtedy sa zdvihla úroveň hokeja v Číne. Verím, že čoskoro bude konkurencieschopný Európe a Severnej Amerike,“ nádeja sa rodák z Pekingu, ktorý hráva prakticky na všetkých postoch okrem brankárskeho a jeho vzorom je Nicklas Lidström.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #New York Islanders #Sung An-Tung