Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský bude pokračovať, ale zrejme nie s Islanders

Ľubomír Višňovský sa nechystá ukončiť profesionálnu hokejovú kariéru. Čo 38-ročný skúsený obranca vo viacerých posezónnych rozhovoroch naznačil, potvrdil teraz aj jeho agent Neil Sheehy pre New York Newsday.

25.06.2015 15:18
ľubomír višňovský, Foto:
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský.
debata

„V sezóne 2015/2016 bude určite hrať a dokonca obnovil svoj záujem o pokračovanie v tíme New York Islanders,“ priznal Sheehy.

Višňovskému sa posledným júnovým dňom skončí v tíme Islanders zmluva a stane sa prvýkrát v kariére v NHL neobmedzeným voľným hráčom. V uplynulej sezóne odohral v NHL iba 53 zápasov (5 gólov + 15 asistencií), viac mu nedovolili viaceré zdravotné problémy.

Predchádzajúci súťažný ročník ani nedohral pre opakujúce sa symptómy otrasu mozgu a aj v závere toho zatiaľ posledného sa vo štvrtom zápase 1. kola play-off stal obeťou tvrdého zákroku súpera, konkrétne Toma Wilsona z Washingtonu. Islanders napokon prehrali s Capitals 3:4 na zápasy.

„Napriek tomu, že 11. augusta dovŕši 39 rokov, jeho ofenzívne schopnosti najmä v presilovkách by mohli byť pre Islanders stále prínosom. Samozrejme, za rozumnú cenu,“ pripomína Lighthouse Hockey.

Islanders však Višňovského zrejme nepodpíšu. Server Lighthouse Hockey cituje generálneho manažéra tímu Gartha Snowa, ktorý tvrdí, že sa neobnoví zmluva so slovenským obrancom. „Višňovského návrat neočakávam, preto sa otvára priestor na dohodu s jedným z našich troch mladých obrancov – Scottom Mayfieldom, Ryanom Pulockom či Griffinom Reinhartom. Uvidíme, ako dopadne draft a aký bude trh s voľnými hráčmi. Podľa toho sa zariadime.“

Višnovský pred mesiacom po návrate na Slovensko povedal, že jeho prioritou je aj v budúcej sezóne hrať v NHL. „Myslím si, že hokejovo na NHL stále mám. Keby som v budúcom ročníku odohral 60 či 65 stretnutí základnej časti, bol by som spokojný. Mám viacero ponúk, čakám, čo bude. Chcem si toto leto užiť, vôbec sa s tým nezaťažovať. Moju situáciu začnem riešiť v júli či auguste,“ skonštatoval majster sveta z roku 2002 Višňovský.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #New York Islanders